Son dakika İzmir haberleri… İzmir’de 18 Ağustos 2019’da başlayan, Seferihisar, Menderes ve Karabağlar ilçelerindeki binlerce hektar ormanlık alanın kül olmasına yol açan büyük yangının ikinci yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi yeşil seferberlik başlattı. Büyükşehir Belediyesi, kentte yangına dirençli ağaç ve bitki örtüsü oluşturmak için geniş çaplı eylem planını uygulamaya koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla “Bir Fidan Bir Dünya” kampanyası başlatıldı.

2 yıl önceki yangından büyük dersler çıkardıklarını kaydeden Başkan Soyer, demokrasiye duydukları inanç gereği yanan alanda binlerce İzmirli ile bir araya geldiklerini, olağanüstü meclis toplantılarında, İzmir’i orman yangınlarından koruyacak kararları aldıklarını ve uygulamaya geçtiklerini dile getirdi.

İzmir orman yangınları için gönüllü ekibi kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası yangınlara en güçlü, bilinçli ve planlı müdahale edilmesi için 200 kişilik Orman Gönüllüleri ekibi kuracak. Farklı uzmanlık alanlarında faaliyet gösteren kişilerden oluşacak ekip, eğitim programının ardından İzmir’in yangınlarına sivil müdahale takımı olacak ve afet dışı dönemlerde de doğa koruma çalışmalarına destek verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçen karara göre Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Şube Müdürlüğü kuruluyor. Böylelikle orman köylerinde ve yangın riski bulunan kırsal alanlarda yangın söndürmede ihtisaslaşmış özel bir itfaiye ekibi olacak. Büyükşehir, orman seferberliği kapsamında eylül ayında orman mahallelerindeki muhtarlıklara olası yangınlara ilk müdahaleyi sağlayacak yangın seti dağıtacak.

son dakika izmir haberleri