İzmir Pastacılık Fuarı PASTART, İzmir Fuarı’nda yapıldı. İzmirli ve farklı şehirlerden gelen pasta ustaları, dünyanın en büyük pastasını yapmak için kolları sıvadı. 1500 pasta şefi, 2 bin 842 metre uzunluğunda ve 15 santimetre genişliğinde pastayı tamamlayarak dünya rekorunu kırdı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PASTASI YAPILDI

İzmir Fuarı’nı çevreleyen en büyük pasta havadan da görüntülendi. İzmir’in Konak ilçesinde yapılan İzmir Pastacılık Fuarı’nda pasta ustaları ter döktü. Saatler süren pasta yapımının ardından, 20 ton ağırlığında pasta yapan ustalara, pastayı tadanlar tarafından tam not verildi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yapılan pastada, ustalar tarafından 200 bin yumurta, 2 ton un, 2 ton şeker ve 10 ton krema kullanıldı. 1500 pasta şefinin kollarını sıvadığı rekor denemesi, ustaların pastayı tamamlaması ile yeni bir dünya rekoruna döndü.

PASTART’DA AY-YILDIZLI PASTA İLE REKOR

“Pasta Şehri İzmir” sloganıyla yapılan PASTART Uluslar arası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali’nde dünya rekoru kırılan Festival Pastası yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın koordinesinde gerçekleşti. Odaya kayıtlı pastaneler ve pastacılık fuarına katılan şefler, ay-yıldız formlu pastayı büyük bir ustalıkla hazırladı. Anadolu Otizm Vakfı öğrencileri de pasta yapımında görev aldı.

İzmir Pastacılık Fuarı

EN BÜYÜK PASTA İZMİR FUARI’NI KAPLADI

İzmir Fuarı’nı kaplayan pastayı, İzmir 8. Noteri Filiz Özen tasdik etti. En büyük pasta daha sonra İzmirlilere servis edildi. İzmir Pastacılık Festivali’nin finalinde konuşan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, gördükleri manzaranın İzmir için olağanüstü olduğunu kaydetti. Kültürpark’ın bir çok ilke ev sahipliği yaptığını ve İzmirlileri böyle bir etkinlikte buluşturmanın kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Yenice, festivalde önemli etkinliklerin yapıldığını, bunun da ötesinde bir dünya rekoru kırıldığını dile getirdi. Yenice, dünyanın en büyük pastasını İzmirli ustaların yaptığını ifade etti. Dünyanın en büyük pasta rekoru bin 800 metre ile Japonya’nın elindeydi. İzmir’de yapılan 2 bin 842 metrelik pasta, Japonya’nın rekorunu kırarak birinci oldu.

İzmir Pastacılık Fuarı