Son dakika İzmir haberleri… İzmir Ramazan pide fiyatları 2021 belirlendi. Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan Ramazan pidesinin fiyatı ortaya çıktı. Bu yıl İzmir’de 250 gram pide 3 liradan satışa sunulacak. Tek tip olarak satılacak olan Ramazan pidesinin fiyatı, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

İzmir Ramazan pide fiyatları 2021

Ramazan ayı bu yıl 13 Nisan 2021 Salı günü başlıyor ve 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü bitiyor. İzmir Ramazan pide fiyatları 2021 açıklandı. Buna göre İzmir’de pide fiyatı bu yıl 3 TL olacak. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kalmışken, İzmirlilerin cevabını merak ettiği sorulardan biri daha yanıt buldu. İzmir’de pide fiyatları bu yıl ne olacak sorusunun yanıtı bugün geldi. İzmir’de 2021 Ramazan ayında pideler 3 liradan satılacak.

2021 İzmir’de pide fiyatı ne kadar?

2021 İzmir’de pide fiyatı 3 TL olacak. 250 gram pidenin 12 Nisan’dan itibaren 3 liradan satılacağı açıklandı. Sektör temsilcileri, İzmir'deki pide fiyatlarının yerinde olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise fiyatları pahalı buldu. İzmir'deki bir ekmek fabrikasının yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi olan Soner Çelik, "250 gramlık pide 3 lira olacak. Fiyatları yüksek tutmadık. İstanbul ve başka illerde fiyatlar daha yüksek ama biz fiyatları makul tutmaya çalıştık" dedi. İzmirli vatandaşlar ise gramajına göre fiyatların pahalı olduğunu belirtti. Vatandaşlar, "Pandemi döneminde fiyatları pahalı buldum. Fırıncılar da kendilerine göre mutlaka haklıdır ancak gramajı ve fiyatı aynı olsa daha iyi olurdu. Bizler de vatandaş olarak haklıyız. Bu sene pide yemeyeceğim. Bu gramaja bu fiyat pahalı" dedi.

son dakika izmir haberleri