Suriye’nin İdlib kentinde, rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düşen İzmirli Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak için Gaziemir’de askeri cenaze töreni düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin babası Cemil Ak ve annesi Nermin Ak, oğullarının tabutu başında gözyaşı döktü.

ŞEHİT MUSTAFA MUHAMMED AK GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Gaziemir ilçesinde düzenlenen cenaze törenine, caminin yakınında oturduğu öğrenilen ve Şehit Mustafa Muhammed Ak’ı tanımayan 10 yaşındaki Eda Yeğen de katıldı. Peluş oyuncağını şehidin al bayrağa sarılı tabutunun üzerine bırakan Eda Yeğen, herkese duygu dolu anlar yaşattı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri tören mangası tarafından omuzlanan şehidin cenazesi, askeri bando eşliğinde araca konuldu. Şehit Mustafa Muhammed Ak’ın cenazesi Kadifekale Şehitliği’ne defnedildi.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Askeri cenaze törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.