İzmir’in Selçuk ilçesinde, Büyük Taarruz’un 97. Yıldönümü kapsamında tören düzenlendi. Selçuk İstasyon Meydanı’nda bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı önünde yapılan törende Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Efes Selçuk Belediyesi’nin ilçede bulunan STK’larla organize ettiği törene çok sayıda Selçuklu vatandaş katıldı. Öğle saatlerinde Kurtuluş Yolu Anıtı önünde yapılan törende Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin görülmesi ile duygu dolu anlar yaşandı. Düzenlenen törende anıta “Zaferimiz Kutlu Olsun” yazılı çelenk konuldu. Burada bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 26 Ağustos tarihinin önemine değindi.

Selçuk Atatürk Silueti

26 AĞUSTOS’UN ÖNEMİ

Büyük Taarruz’un 97. Yılını bir kadın belediye başkanı olarak kutladığını ve bundan dolayı şükran duyduğunu kaydeden Başkan Sengel, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanın bekası için büyük adımlar attığını kaydetti. 26 Ağustos tarihinin, canını hiçe sayarak kanları dökülen, günümüz toplumu rahat etsin diye mücadele edenlerin günü olduğunu söyleyen Başkan Sengel, 26 Ağustos tarihinin, “Zafer bizimdir” diyenlerin ve mücadeleyi bırakmayanların günü olduğunu dile getirdi. 26 Ağustos’un, Emperyalizme karşı savaşanların ve cumhuriyete sahip çıkanların günü olduğunu kaydeden Başkan Sengel, cumhuriyete sahip çıkmak için nasıl mücadele edilmesi gerektiğini 26 Ağustos tarihi ile anladıklarını ifade etti.

Selçuk Atatürk Silueti

ESERDE KURTULUŞ MÜCADELESİ VAR

Efes Selçuk’ta bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı’nın Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un eseri olduğunu kaydeden Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, bunun büyük bir şans olduğunu, Aksoy’un titiz çalışması ile bu eserin Selçuk ilçesine kazandırıldığını ifade etti. Anıtla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşan Başkan Sengel, her yıl 12.30’da Atatürk’ün siluetinin göründüğü anıtta, Kurtuluş mücadelesinin de görüleceğini dile getirdi. Başkan Sengel, “Mücadelenin içinde olanlara, şehit düşenlere, Mehmet Aksoy’a ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun” diyerek sözlerini noktaladı ve törende Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye Destanı ve Davet adlı şiirleri okundu.