Süper Lig ve TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonu başlarken İzmir takımları, gösterdikleri performansla hayal kırıklığı yarattı. Süper Lig'de Göztepe, Antalyaspor'a tek golle yenilirken TFF 1. Lig'de ise Altınordu Hatayspor'a, Altay ise Ümraniyespor'a mağlup oldu. Menemenspor'un deplasmanda Giresunspor'a karşı aldığı 3-1'lik galibiyet ise teselli oldu. 

GÖZTEPE GOLÜ BULAMADI

4 sezon boyunca ligin ilk maçlarını kazanamayan Göztepe, Antalyaspor karşısında da şanssızlığını kıramazken seri 5 yıla çıktı. Göztepe'de Tamer Tuna, cezası nedeniyle takımın başında yer alamazken Göztepe Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Stadın tamamını dolduran ve karşılaşma sırasında hiç susmayan Göztepeli taraftarlar stattan üzgün ayrıldı.

ALTINORDU DİREĞE TAKILDI

Sezona Süper Lig'e yükselme hedefiyle başlayan Altınordu ise Hatayspor maçında direklere takıldı. 2 topu direkten dönen Altınordu, bulduğu birçok pozisyonu da gole çeviremedi. Mücadeleyi 1-0 kaybeden Altınordu'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, takımın hazırlık kampı ve Hatayspor maçındaki performansından dolayı memnun olduğunu belirtti. Eroğlu, kaybetmelerine rağmen puan almayı hak ettiklerini dile getirdi.

ALTAY ÜMRANİYESPOR'A 3-1 YENİLDİ

İzmir ekiplerinden Altay ise evinde Ümraniyespor'la karşılaştı. Maçın hemen başında yediği golün ardından 37. dakikada 10 kişi kalan Altay, skoru beraberliğe getirmesine rağmen mücadeleden 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Altay da bu skorla lige puansız başlamış oldu.

TEK TESELLİ MENEMENSPOR'DAN

Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak 1. Lig'e yükselen Menemenspor ise deplasmanda Giresunspor'la karşılaştı. Genç bir kadroyla mücadele eden Menemenspor, mücadeleyi 2-0 kazanarak İzmir takımları arasında tek galibiyet alan ekip oldu. Maç sonunda konuşan Menemenspor Teknik Direktörü Ramazan Kurşunlu, rakibi bunalttıklarını belirterek hata yaptırdıklarını dile getirdi. Bu sonuçla Menemenspor, ligin ilk haftasını 4. sırada tamamladı.