İzmir Tarihi Asansör binası, İzmir’in en ilgi çekici yapıları arasında yer alıyor. İzmir’in en önemli tarihi binaları arasında yer alan İzmir Tarihi Asansör binası, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Alsancak ve Agora Antik Kenti’nin de bulunduğu İzmir’in Konak ilçesinde yer alıyor. İzmir Tarihi Asansör hikayesi, adresi ve nerede olduğuna dair tüm ayrıntılar sondakikaizmir.com’da yer alıyor. Bir çok farklı kültürü bünyesinde barındıran İzmir’de, bu zengin mozaiğin en güzel yansımalarından biri de İzmir Tarihi Asansör binası oldu. İzmir Tarihi Asansör adres ve İzmir Tarihi Asansör nerede sorularının cevabına yer vereceğiz.

İZMİR TARİHİ ASANSÖR HİKAYESİ

İzmir Tarihi Asansör hikayesi, İzmir’in Musevi ailelerine dayanıyor. Liman kenti İzmir’de ticaretle uğraşan ve yoğunlukla Konak Karataş semtinde yaşayan Yahudi ailelerden Devidas Ailesi’nin reisi, 155 basamaklı merdivenden düşüp ayağını kırıyor. Devidas Ailesi’nin dostu Nesim Levi (Bayraklıoğlu) bunun üzerine ulaşımı kolaylaştırmak için İzmir Tarihi Asansör’ü yaptırıyor. Asansörün giriş kapısında, İzmir Tarihi Asansör’ün 1907 yılında Nissim Levy tarafından inşa ettirildiğine dair not bulunuyor.

İZMİR TARİHİ ASANSÖR SAATLERİ

İzmir Tarihi Asansör, zaman içinde bir çok değişikliğe uğruyor. 1942’de üzüm mağazası, daha sonra ise İsmet İnönü’nün konakladığı bir ev olarak karşımıza çıkıyor. Bir dönem Şerif Remzi Reyent’e ait olan, daha sonra yeğeni Ayla Öktem’e miras kalan binanın son sahibi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi oluyor. İzmir Tarihi Asansör 1992 yılında restore edilerek günümüzdeki son görünümüne kavuşuyor. İzmir Tarihi Asansör binası sabah 08.00 ile gece 24.00 arasında ziyarete açık olarak misafirlerini bekliyor. İzmir’in doyumsuz manzarası İzmir Tarihi Asansör’den izlenebilir.

İzmir Tarihi Asansör

İZMİR TARİHİ ASANSÖR NEREDE, ADRES VE İLETİŞİM

Adres: Turgut Reis Mahallesi, Şehit Nihatbey Caddesi, No: 76/A, Konak / İzmir

Telefon: (0232) 293 4777