İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın paniği yaşandı. Çarşıda bulunan bir işyerinde başlayan yangının kontrol altına alınması için esnaf ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Kemeraltı esnafı, itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini iddia ederek tepki gösterdi.

KEMERALTI ÇARŞISI’NDA YANGIN

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çıkan yangın, öğleden sonra 873 Sokak’ta başladı. Bir bakırcı dükkanında başlayan yangının, işyerinde bulunan bir tüpün alev almasından dolayı çıktığı iddia edildi. Kemeraltı esnafı ve vatandaşlar yangını görerek itfaiye ekiplerine haber verdi. Kemeraltı’nın dar sokaklarından dolayı itfaiyenin yangının başladığı sokağa ulaşması güç oldu.

ESNAF İTFAİYE EKİBİNE KIZDI

Yangına ilk müdahale, motorize itfaiye aracı tarafından yapıldı. Müdahalenin devam ettiği sırada işyeri sahipleri ile itfaiye ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Kemeraltı esnafı, yangının kendi dükkanlarına sıçrayabileceğini, itfaiyenin müdahalede geç kaldığını kaydetti. Yangın ekiplerin uzun uğraşları sonucu, diğer dükkanlara sıçramadan söndürüldü.