İzmir’de üreticiyi ve tüketiciyi buluşturan üretici pazarlarını yaygınlaştırmak için harekete geçen ve ilk İzmir Üretici Pazarı’nı Konak ilçesine bağlı Kadifekale’de Pagos Üretici Pazarı adıyla açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ikinci üretici pazarını Kültürpark’ta açacak. 16 Ekim Çarşamba günü Kültürpark’da yapılacak İzmir Tarım Festivali’nde Kültürpark Üretici Pazarı açılacak.

İZMİR TARIM FESTİVALİ ÇARŞAMBA GÜNÜ

Tarıma ve yerel üretime dikkat çekilen İzmir Tarım Festivali, 16 Ekim Çarşamba günü Konak Gündoğdu Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 14.00’de ise Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılışı gerçekleşecek. Festival yürüyüşüne kooperatif, odalar, üretici birliklerş, Süt Kuzusu Projesi ve Abla Ağabey Kardeş Projesi’nden çocuklar ile çiftçilerin de katılacağı vurgulanıyor. İzmir’in 27 ilçesinden tarımsal kalkınma kooperatifi İzmir Tarım Fuarı’na katılacak. Kültürpark’da açılacak üretici tezgâhlarında yerel ürünler sergilenecek. Festival kapsamında ayrıca ikram çadırları, çocuk etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler de yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da İzmir Tarım Festivali’nde sahne alacak. Ayrıca Balkan Halk Dansları Festivali kapsamında Sakoband konseri ve balkan dans gösterileri yapılacak.

KÜLTÜRPARK ÜRETİCİ PAZARI AÇILACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, festivalde Kültürpark Üretici Pazarı’nı açacak. Kültürpark’ın Lozan Kapısı girişinde her Çarşamba günü kurulacak Kültürpark Üretici Pazarı’nda üretici ile tüketici aracı olmadan buluşacak. İzmir’in yerel ürünlerinin yer alacağı tezgahlarda taze ve doğal ürünler çiftçiler ve üreticiler tarafından sergilenecek. Kültürpark Üretici Pazarı’na İzmirlilerin kolay ulaşımı için her Çarşamba, farklı noktalardan servis kaldırılacak. Mavişehir Ege Park, Bornova Meydan, Fahrettin Altay Metro, Yeşilyurt İZSU, Gaziemir Belediyesi, Şirinyer Migros önü, servis kaldırılacak yerler arasında bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılacak servisler Karşıyaka İskelesi, Bornova Metro, Üçkuyular Metro ve Göztepe Parkı’ndan geçecek.