İzmir’in Çeşme, Seferihisar, Urla, Foça, Selçuk ve Karaburun ilçeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok talep gören turizm merkezleri arasında yer alıyor. İzmir tatil yerleri isimleri 2021 nedir? İzmir’de gezilecek tarihi yerler nerede? İzmir’de gezilecek köyler 2021 nerede? Sorularının yanıtını arayanlar, İzmir’in en gözde tatil beldelerini araştırmaya devam ediyor. Altın sarısı kumları, yemyeşil köyleri, doğa harikası bölgeleri, masmavi denizi, huzurlu koyları ve tarihi alanları ile ziyaretçilerini büyüleyen İzmir, ülkemizin en çok turist ağırlayan ve tatil yapılan yerleri arasında bulunuyor.

Tek bir turizm seçeneği ile tatilcileri sınırlamayan İzmir, antik kentleri, dünyanın en nadide parçalarının sergilendiği müzeleri, müthiş İzmir manzarasına sahip tepeleri, yemyeşil ormanların içinde olan yaylaları ve köyleri ile de tercih edilmeye devam ediyor. İzmir, şifalı ılıcaları ile yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi konumunda. Çeşme’de, Balçova’da ve Dikili’de her alan ılıcalar ve kaplıcalar şifalı termal suları ile misafirlerini bekliyor.

Alaçatı Ot Festivali’nden Urla Enginar Festivali’ne, Çeşme Festivali’nden İzmir Fuarı’na, İzmir’in birbirinden renkli festivallerine de her yıl şehir içi ve şehir dışından gelen onbinlerce kişi katılıyor. İzmir’in en güzel tatil yerlerinin isimleri, İzmir’de gezilecek tatil yerleri ve beldeleri ile İzmir’de gezilecek köyler 2021 ayrıntıları haberimizde yer alıyor.

izmir en güzel iyi piknik alanları yerleri 2021

İZMİR TATİL YERLERİ İSİMLERİ 2021

  • Çeşme: Alaçatı, Altınkum, Boyalık, Çiftlikköy, Dalyan, Germiyan, Ildır, Ilıca, Reisdere, Şifne
  • Seferihisar: Sığacık, Gödence, Hıdırlık, Ulamış
  • Urla: Bademler, Balıklıova, Barbaros, Çeşmealtı, Demircili, Güvendik
  • Foça: Eski Foça, Yeni Foça, Kozbeyli
  • Karaburun: Mordoğan, Saip
  • Selçuk: Şirince Köyü

İZMİR GEZİLECEK TATİL YERLERİ 2021

İzmir’de gezilecek tatil yerleri 2021 listesinin başında Çeşme ilçesi geliyor. Türkiye’nin turizm cennetlerinden olan Çeşme’de Alaçatı Mahallesi, Altınkum, Boyalık, Çiftlikköy, Dalyan, Germiyan, Ildır, Ilıca, Reisdere ve Şifne Mahalleleri farklı tatil seçenekleri sunulan merkezler arasında bulunuyor. Seferihisar ilçesinin Sığacık, Gödence, Hıdırlık ve Ulamış bölgeleri de tatil yerleri sıralamasında başı çekiyor. Urla ilçesinin Bademler, Balıklıova, Barbaros, Demircili ve Güvendik Mahalleleri son yılların en gözde tatil beldeleri arasında öne çıkıyor.

Foça’nın Eski Foça ve Yeni Foça bölgeleri de huzurlu bir tatil arayanlar için ideal. Karaburun Mordoğan’ın serin suları, Saip Köyü’nün güzel manzarası ve ilçenin güzel koyları turistleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kendine çekmeye devam ediyor. Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü ise Türkiye’nin en meşhur köyleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Selçuk ilçesinde ayrıca Efes Antik Kenti, Efes Müzesi, Meryem Ana Evi ve Yedi Uyuyanlar Mağarası gibi insanlığın ortak değerleri de bulunuyor.

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021

İZMİR ÇEŞME GEZİLECEK YERLER 2021

Çeşme gezisine, ilçe merkezinde bulunan çarşı ve daha sonra Çeşme Kalesi ve Müzesi ile başlayabilir ve Kervansaray ile devam edebilirsiniz. Daha sonra Ildır’da bulunan Erythrai Antik Kenti, tarih meraklıları için harika bir deneyim sunacak. Buradan çıkarılan eserler Çeşme Müzesi’nde sergilenmeye devam ediyor. Çeşme’nin doğal güzelliği ile ünlü Germiyan Köyü de mutlaka gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken duraklardan. Köyde her yıl gastronomi meraklılarının yakından takip ettiği bir festival düzenleniyor.

Çeşme ilçesinde ayrıca her yıl Alaçatı Ot Festivali, Reisdere Uçurtma Festivali, Dalyan Aşk Festivali, Ildırı ve Ovacık Festivalleri ile geçtiğimiz yıllarda yeniden başlayan ve büyük ilgi gören Çeşme Festivali de yapılıyor. Birbirinden ünlü koyları ve plajları ile dünyaca ünlü bir turizm destinasyonu olan Çeşme’de mavi bayraklı plajlar, beach clubler ve harika doğal koylar da ziyaretçilerini bekliyor. Çeşme’nin en güzel bölgesini en sona sakladık.

Alaçatı Mahallesi, turizmin ana merkezlerinden. Sıcak yaz günlerinde bile esmeye devam eden hafif rüzgar tatilcilere büyük keyif veriyor. Alaçatı, kaldırımları, eski taş evleri, rengarenk sokakları ve hızlı geceleri ile de çok ünlü. Çeşme Alaçatı Mahallesi, Alaçatı Port, Hacı Memiş Mahallesi, Kemalpaşa Caddesi, Antika Pazarı ve Yel değirmeni ile her yıl olduğu gibi bu yıl da çok popüler.

çeşme tanay tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021

İZMİR SEFERİHİSAR GEZİLECEK YERLER 2021

İzmir’in Seferihisar ilçesi, Sığacık, Gödence, Hıdırlık ve Ulamış Mahalleleri ile çok ünlü. Birçok televizyon dizisinin ve sinema filminin çekildiği Seferihisar ilçesinde Teos Antik Kenti, Lebedos Antik Kenti, Karaköse Harabeleri ve Myonnesos Adası gibi tarihi alanlar da bulunuyor. Seferihisar ilçesi 49 kilometrelik bir sahil şeridine sahip. Mavi bayraklı plajları ile ünlü Seferihisar’da Akkum, Teos Ormancı Kampu, Ekmeksiz ve Ürkmez halk plajları en çok tercih edilen plajlardan.

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ne apayrı bir sayfa açmak gerek. Hem konaklama, hem gezi, hem de deniz keyfi için harika bir konumda bulunan Sığacık Mahallesi’nde bir de kale bulunuyor. Kalenin içinde açılan yöresel ürünler pazarı ise büyük ilgi görüyor. Seferihisar’ın ayrıca Doğanbey, Beyler, Düzce, İhsaniye, Kavakdere, Orhanlı ve Turgut köyleri de dinlendiren ve huzur veren yeşili ile tatilcileri bekliyor. Seferihisar ilçesi, hamamları, tarihi cami, mescit ve medreseleri, çeşmeleri, ılıcaları, anıtları ve Tümülüsleri ile de her yıl önemli bir turizm merkezi olma konumunu koruyor.

İZMİR URLA GEZİLECEK YERLER 2021

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Bademler, Balıklıova, Barbaros, Çeşmealtı, Demircili ve Güvendik Mahalleleri gezilecek yerler 2021 listesinde başı çekiyor. Urla ilçesinde 12 İon kentinden biri olan Klazomenai Antik Kenti de bulunuyor. Bu coğrafyada ilk zeytinyağı işçiliğinin yapıldığı Klazomenai Antik Kenti, milattan önceye dayanan çok eski tarihi ile dikkat çekiyor. Urla’da ayrıca gezmek için Karantina Adası, Güvendik Tepesi ve Özbek Köyü de popüler yerler arasında bulunuyor. Urla İskelesi ve pazarı, Yorgo Seferis’in Evi, Urla Sanat Sokağı, Malgaca Pazarı ve Urla Bağ Yolu da gezi listesine eklenmesi gereken yerlerden. Tatilini Urla’da geçirecek olanlar bu tarihi Enginar Festivali’ne denk getirirse daha çok keyif alabilir. Urla’da Altınköy Koyu, Kum Denizi Plajı, Melengeç Plajı, Çeşmealtı Mavi Plaj, Yassıcaada ve Urla Halk Plajları da masmavi suları ile tatilcileri bekliyor.

izmir kamp yapılacak en güzel koylar 2021 listesi

İZMİR FOÇA GEZİLECEK YERLER 2021

  • İzmir’in Foça ilçesinde Phokaia Antik Kenti’ni ve Pers Mezar Anıtı’nı mutlaka görün.
  • Eski Foça sokaklarında ve Eski Foça Limanı’nda huzur bulun.
  • Beşkapılar Kalesi ve Surları ile yel değirmenlerinin fotoğrafını çekin.
  • Kozbeyli Köyü’ne uğramadan tatilinizi bitirmeyin.
  • Foça Yeryüzü Pazarı’nda organik ürünlerin lezzeti ile mest olun.
  • Foça’nın harika plajlarında yüzün ve denizin keyfini çıkarın.
  • Siren Kayalıkları’nın fantastik hikayesini dinleyin.

İZMİR KARABURUN GEZİLECEK YERLER 2021

İzmir’in Karaburun ilçesi, popüler Mordoğan bölgesi, huzurlu Saip ve Sazak Köyü, keşfedilmeyi bekleyen koyları ve serin suları ile tatilcileri ağırlamaya devam ediyor. İzmir Karaburun gezilecek yerler 2021 listesinde ayrıca Sarpıncık Feneri, Ardıç Plajı, Boyabağı Koyu, İncirliköy Akvaryum Koyu, Dolungaz Koyu, Kaynarpınar Koyu ve Manal Koyu da yer alıyor. Mordoğan bölgesi daha hareketli ve gece hayatının daha hızlı aktığı bir bölge iken, Karaburun’un diğer bölgeleri daha huzurlu ve sessizlik isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır.

izmir karagöl tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021

İZMİR SELÇUK GEZİLECEK YERLER 2021

İzmir’in Selçuk ilçesinde gezilecek yerler 2021 listesinin başında Şirince Köyü ve Efes Antik Kenti yer alıyor. Şirince Köyü hem konaklamak, hem dinlenmek hem de gezmek için ideal bir yer olarak öne çıkıyor. Efes Antik Kenti ise binyıllara uzanan tarihi ve hala ayakta olan yapıları ile her zaman popülerliğini koruyor. İlçede ayrıca Artemis Tapınağı, Hristiyan toplumunun kutsal saydığı ve her yıl ayinler yapmayı sürdürdüğü St. Jean Kilisesi, Selçuk Ayasuluk Kalesi, adaklar adanan ve çaputlar bağlanan Meryem Ana Evi ve birçok hikayeye konu olan Yedi Uyuyanlar Mağarası gibi tarihi yerler bulunuyor.

Selçuk ilçesinde bölgedeki antik kentlerden çıkarılan eserlerin sergilendiği Efes Müzesi de yer alıyor ve bölgenin en popüler müzeleri arasında öne çıkıyor. Müzede dünyaca ünlü Efes Artemis Heykeli, Yunanlı Eros Heykeli, Sokrates Başı, İsis Heykeli ve Priapos Heykeli gibi çok önemli eserler sergileniyor. İlçede ayrıca Pamucak Plajı da bulunuyor.

İZMİR’DE GEZİLECEK KÖYLER 2021

  • Ödemiş: Birgi Köyü, Lübbey Köyü (Hayalet Köy)
  • Çeşme: Germiyan Köyü, Ildır Köyü, Çiftlikköy
  • Urla: Özbek Köyü, Bademler Köyü, Barbaros Köyü
  • Karaburun: Saip Köyü, Sazak Köyü
  • Selçuk: Şirince Köyü
  • Foça: Kozbeyli Köyü
  • Dikili: Nebiler Köyü, Bademli Köyü
  • Bornova: Çiçekliköy, Yakaköy
  • Buca: Kaynaklar Köyü, Belenbaşı Köyü

menderes gümüldür orman tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021

İZMİR’DE GEZİLECEK TARİHİ TURİSTİK DOĞAL YERLER 2021

İzmir’de gezilecek tarihi yerler, turistik yerler ve doğal yerler 2021 listesinde Konak ilçesinde bulunan İzmir Saat Kulesi, hanları ve hareketliliği ile meşhur Tarihi Kemeraltı Çarşısı, manzarasına doyum olmayan İzmir Tarihi Asansör ve İzmir’in buluşma noktalarından olan Kültürpark yer alıyor. Konak’ta ayrıca ünlü Kadifekale, Alsancak semti, Kordonboyu ve Agora Antik Kenti de yer alıyor. Konak ilçesini keşfe çıkacak olanlar ilçede bulunan müzeleri, tarihi cami, kilise ve sinagogları da görmeli. Karşıyaka ilçesinin meşhur köşkleri, Karşıyaka çarşısı ve Bostanlı sahili de gezi listesine eklenebilir. Bergama’da bulunan Pergamon Antik Kenti, Serapis Tapınağı, Bergama Müzesi ve Kozak Yaylası da gezi rehberine eklenecek yerlerden.

çeşme gezilecek tarihi yerler 2021 müzeler alaçatı köyler plajlar