Türkiye’nin en gözde tatil yerlerinden biri olan İzmir, hem doğal güzellikleri, hem denizi, hem oksijen deposu ormanları, hem de yemyeşil köyleri ile araştırılmaya devam ediyor. İzmir’de tatil yapılacak ilçeleri ve ücret detaylarını araştıran tatilciler, İzmir’deki en güzel tatil beldelerini ve gezilecek yerleri öğrenmeye çalışıyor. İzmir tatil yerleri isimleri ve fiyatları nedir? İzmir tatil beldeleri nerede? Sorularının yanıtı İzmir gezi rehberi içeriğimizde yanıt buluyor. Antik kentleri, ünlü köyleri ve tatil yöreleri ile ünlü olan İzmir’de Çeşme’den Karaburun’a, Menderes’ten Dikili’ye, Selçuk’tan Foça’ya, Urla’dan Bergama’ya kadar farklı tatil seçenekleri bulunuyor.

Doğa, deniz ve sağlık, termal turizminin yanı sıra, inanç, tarih ve kültür turizminin de önemli merkezlerinden olan İzmir’de ayrıca kış turizmi ve yayla turizmi için de alternatifler bulunuyor. İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Türk ve yabancı turistlerin en gözde tatil yerleri arasında başı çekiyor. Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık semti ve çevresi de hem antik kentleri, hem de masmavi denizi ile büyük talep görüyor. İzmir’in Urla ilçesi, birbirinden güzel köyleri, denizi, antik kenti, Karantina Adası ve Urla Bağ Yolu ile turistlerin gözdesi durumunda. Foça ilçesi geçmişten günümüze hem tarih turizminin hem de deniz turizminin merkezlerinden biri.

Efes Antik Kenti’nin ve Şirince’nin olduğu Selçuk ilçesi, son yılların popüler tatil beldesi Mordoğan’ın yer aldığı Karaburun ilçesi, Özdere, Gümüldür bölgeleri ile ünlü Menderes ilçesi, Çandarlı ve Bademli beldeleri ile meşhur Dikili ilçesi, Gölcük ve Birgi Köyü ile meşhur Ödemiş ilçesi de İzmir’in en güzel tatil yerleri arasında sayılabilir. İzmir’in bu birinden güzel ve renkli tatil yerleri isimleri, fiyatları, tatil beldeleri ve gezi rehberi detayları ile haberimizde yer alıyor.

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021

İZMİR TATİL YERLERİ İSİMLERİ

  1. Çeşme Alaçatı, Ilıca, Ildır, Dalyan
  2. Seferihisar Sığacık, Ürkmez, Ulamış
  3. Urla Balıklıova, Bademler, Özbek
  4. Foça
  5. Selçuk Şirince
  6. Karaburun Mordoğan, Saip
  7. Menderes Özdere, Gümüldür
  8. Dikili Çandarlı, Bademli
  9. Ödemiş Gölcük, Birgi
  10. Bergama

İZMİR TATİL YERLERİ FİYATLARI

İzmir tatil yerleri fiyatları, hem tatil yapılacak ilçeye, hem konaklama yapılacak otel, butik otel ya da pansiyona, hem de tatil süresine göre değişkenlik göstereceğinden bu konuda belirli bir rakam telaffuz etmek mümkün değil. Ancak bölge genelinde gerek merkez gerek merkeze bağlı tatil beldeleri için ortalama bir fiyat söyleyebiliriz. Çoğunlukla otel ve butik otel konseptine sahip İzmir bölgesindeki tesislerde gecelik ortalama oda fiyatı 1000 TL ile 2000 TL arasında değişiyor. Eğer pansiyon ya da apart otel tercih ederseniz 500 TL ile 900 TL aralığında konaklamanız mümkün. (Not: Fiyatlara 2022 Ağustos ayında Enuygun İzmir otelleri sayfasından bakılmıştır.)

izmir en güzel iyi piknik alanları yerleri 2021

İZMİR TATİL BELDELERİ VE İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir tatil beldeleri ve İzmir gezi rehberi listemizde, Çeşme ilçesinden başlayıp Bergama ilçesine kadar en güzel tatil yerleri ve bu tatil bölgelerinde gezilecek diğer yerler var. Örneğin tatilini Çeşme’de geçirecek olanlar için Çeşme ilçesinde ve yakınlarında görülecek başka nelerin olduğunu detaylandıracağız. Hem antik kentler, hem tarihi yerler, hem turizmin diğer alternatifleri, hem de en güzel gezi rotaları içeriğimizde cevap bulacak. Tarihin her evresine tanıklık eden İzmir, hem Ege Bölgesi’nin hem de Türkiye’nin en güzel tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Tüm renklerin bir potada eridiği ve ortaya rengarenk bir mutluluğun çıktığı, gelenlerin tekrar tekrar gelmek istediği, tadına doyulmaz olan ve her zaman keşfedilecek yeni yerlerin olduğu İzmir, en güzel tatil beldeleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

izmir tatil yerleri gezi rehberi

1- ÇEŞME ALAÇATI, ILICA, ILDIR, DALYAN TATİL VE GEZİ YERLER

Tatilini Çeşme’de geçirmek isteyenler için en güzel tatil bölgelerinin başında Alaçatı yer alıyor. Eski evleri, seyrine doyulmaz sokakları, sıcak yaz aylarında bile her zaman esintinin yüzünüze vurduğu iklimi ve muhteşem denizi ile Alaçatı, televizyon, basın ve iş dünyasından önemli isimlere sokaklarında rastlayabileceğiniz küçük bir yer. Tatilini Alaçatı’da geçirecekler için bölgede apayrı güzellikler de var. Çeşme’nin Dalyan, Çiftlik, Ilıca, Ildır, Germiyan Köyü ve Şifne bölgeleri de gezi rehberine mutlaka eklenmeli. Çeşme merkezinde yer alan Çeşme Kalesi ve Müzesi, 1529’da Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray ve Ildırı’da bulunan Erythrai Antik Kenti de gezi rehberine eklenmeli. Çeşme’de ayrıca her yıl birbirinden renkli festivaller yapılıyor. Alaçatı Ot Festivali, Germiyan Ekmek Festivali, Dalyan Aşk Festivali, Ildırı ve Ovacık Festivalleri ile dolu dolu geçen Çeşme Festivali müthiş görüntülere sahne oluyor. Çeşme’ye gidenler Ilıca Plajı, Altınkum Plajı ve Şifne Büyük Liman Plajı başta olmak üzere, Çeşme’nin en güzel plajlarını ve koylarını da gezebilir. Boyalık Koyu, Aya Yorgi Koyu, Dalyan Koyu ve doğa harikası Deliklikoy Çeşme’de bulunuyor. Şifalı suların anavatanı olan Çeşme’de Yıldızburnu Ilıcalarını da gezi listesine eklemek gerek.

çeşme gezilecek tarihi yerler 2021 müzeler alaçatı köyler plajlar

2- SEFERİHİSAR SIĞACIK, ÜRKMEZ, ULAMIŞ GEZİ REHBERİ

İzmir tatil yerleri ve İzmir tatil beldeleri listemizde, eskiçağlardan fırlayıp gelmiş bir ilçe olan Seferihisar ilçesi var. Sığacık, Ürkmez, Ulamış, Doğanbey ve Gödence gibi doğa harikası yerlere sahip olan Seferihisar’da Teos Antik Kenti, Lebedos Antik Kenti, Karaköse Harabeleri ve Myonnesos Adası yer alıyor. Türkiye’de ilk ‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) unvanını alan Seferihisar, birçok medeniyetten izler taşıyor. Akkum Halk Plajı, Teos Ormancı Kampı Plajı, Ekmeksiz Halk Plajı ve Ürkmez Halk Plajı ile deniz keyfini büyük bir keyifle yaşatan Seferihisar ilçesi Papaz Boğazı Koyu, Azmak Koyu ve Aktaş Koyu da ziyaretçilerini bekliyor. Tatilini Sığacık’ta geçirmeyi düşünenler için birçok alternatif bulunuyor. Sığacık’ın butik otelleri konuklarına büyük rahatlık sağlıyor. Sığacık Kalesi, kalenin içinde kurulan Sığacık Köy Pazarı da görülmeye değer. Seferihisar merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Ürkmez masmavi denizi ve kum plajları ile dikkat çekiyor. Seferihisar da birçok mavi bayraklı plaj olduğunu da ekleyelim. Seferihisar’da görülmeye değer diğer tarihi yerler ise şunlar;

  • Güdük Minare Cami ve Hıdırlık Cami (İlçe merkezinde)
  • Kasım Çelebi Cami ve Medresesi (Düzce Köyü’nde)
  • Şehitler Çeşmesi (İlçe merkezinde)
  • Su Kemeri (Beyler Köyü’nde)
  • Cumalı Ilıcaları (Kavakdere Köyü’nde)
  • Güneşlikent Tümülüsü (Tepecik Mahallesinde)

3- URLA BALIKLIOVA, BADEMLER, ÖZBEK KÖYÜ GEZİ REHBERİ

Yarımadanın en güzel ilçelerinden biri olan Urla, Balıklıova, Bademler, Barbaros ve Özbek Köyü ile tatilcilerin en çok tercih ettiği turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Urla’da, tarihin ilk zeytinyağı işçiliğinin yapıldığı Klazomenai Antik Kenti bulunuyor. Milattan önce 6 binlere dayanan tarihi ile dikkat çeken Klazomenai Antik Kenti’nde ilk zeytinyağı üretim tesisi var. Tatilini Urla’da geçirecekler için ayrıca ilçede Liman Tepe Kazı Alanı da görülmeye değer. Urla’da Karantina Adası, manzarasına doyulamayan Güvendik Tepesi, plajların ve kamp alanlarının yer aldığı Çeşmealtı, tertemiz havası ile ünlenen ve küçük bir balıkçı kasabası olan Özbek Köyü ile Balıklıova Köyü, Oyuk Festivali ile meşhur olan Barbaros Köyü ve Türkiye’de ilk köy tiyatrosunun açıldığı Bademler Köyü de Urla’ya bağlı yerler arasında. Nobel ödüllü Yunan Şair Yorgo Seferis’in doğup büyüdüğü ev de Urla’da otel olarak hizmet veriyor. Ayrıca Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi, Urla Sanat Sokağı, Urla Malgaca Pazarı ve Urla Bağ Yolu da gezi listesine eklenecek yerlerden. Urla Altınköy Koyu, Kum Denizi Plajı, Melengeç Plajı, Çeşmealtı Mavi Plaj, Yassıcada Halk Plajı ve Urla Halk Plajı ilçenin en güzel plajları arasında sayılıyor. Urla da ayrıca her yıl birçok etkinlik, konser ve aktivitenin yapıldığı Uluslararası Enginar Festivali de yapılıyor.

izmir'de ücretsiz girilen en iyi halk plajları listesi 2021

4- FOÇA GEZİLECEK YERLER İSİMLERİ

İzmir tatil yerleri ve İzmir tatil beldeleri listemizin bir diğer durağında Foça var. İzmir’in sahil beldelerinden olan Foça, Eski Foça ve Yeni Foça bölgeleri ile birbiri ile yarışan güzelliklere sahip. Akdeniz fokunun yaşam alanlarından olan Foça’nın adı da Phokaia’dan, yani foktan geliyor. Tatil için Foça’yı tercih edecekler için tarih turizminden deniz turizmine, gastronomi turizminden doğa turizmine pek çok alternatif bulunuyor. Foça’da Phokaia Antik Kenti, Beşkapılar Kalesi ve Surları, Herodotos Duvarı, Athena Tapınağı, Maltepe Tümülüsü, Pers Mezar Anıtı, Kybele Kutsal Alanları, Değirmenli Tepe, Seramik Çöplükleri, Sur Duvarları, Kayıkhane, Osmanlı Dönemi Mezarlığı, Fatih Camii ve Tarihi Evler gibi gezi listesine dahil edilecek gezi yerleri bulunuyor. Foça’nın doğal ürünleri ile ünlü Foça Yeryüzü Pazarı, harika koy ve plajları, yel değirmenleri ve Homeros’un da söz ettiği Siren Kayalıkları da İzmir Gezi Rehberi listesinde yer almalı.

selçuk şirince köyü gezi rehberi

5- SELÇUK ŞİRİNCE GEZİ REHBERİ

Selçuk ilçesinin Şirince Köyü, kıyamet koptuğunda ayakta kalacak köy olarak ünlenmiş ve ziyaretçi akınına uğramıştı. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Şirince Köyü, Ege Bölgesi’nin en güzel köyleri arasında bulunuyor. Hem konaklamak, hem dinlenmek, hem de gezmek için harika bir yer olan Şirince Köyü’nün çevresinde de görülesi yerler var. Tatil için İzmir’in Selçuk ilçesini tercih edenler, Şirince Köyü’nde biraz dinlendikten sonra Türkiye’nin en meşhur antik kenti olan Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilir. Hala ayakta kalan yapıları ile tarihe yolculuğun kapılarını açan Efes’e gidenler mutlaka bu özel yerin büyüsüne kapılacak. Meryem Ana Evi, Yedi Uyuyanlar Mağarası, Artemis Tapınağı, Efes Müzesi, St. Jean Kilisesi Bazilikası, Selçuk (Ayasuluk) Kalesi ve İsa Bey Camii de aynı ilçe sınırları içinde bulunan gezi yerleri arasında bulunuyor. Selçuk’ta sadece tarihi yerler ve yeşil köyler bulunmuyor. Pamucak Plajı da harika kumsalı ile ziyaretçilerini bekliyor.

6- KARABURUN MORDOĞAN, SAİP KÖYÜ GEZİLECEK YERLER

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı bir mahalle olan Mordoğan Mahallesi ve muhteşem manzarası ile ünlü Saip Köyü, İzmir tatil yerleri denilince akla gelen yerler arasında. Mordoğan’da her mevsim keşfe açık koylar ve plajlar var. Nergis çiçeğinin anavatanı olan Karaburun ilçesinde ayrıca Saip Köyü kadar güzel Sazak Köyü de bulunuyor. Karaburun’da tatil yapacaklar, birbirinden güzel doğa manzaralarına şahit olacak. İlçenin ucunda ayrıca etkileyici bir görüntüye sahip olan Sarpıncık Feneri de bulunuyor. Fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri olan bu fener deniz seviyesinden 97 metre yükseklikte yer alıyor. Karaburun’nda Boyabağı Koyu, Akvaryum İncirliköy Koyu, Dolungaz Koyu, Kaynarpınar Koyu ve Manal Koyu gibi bölgenin ünlü koyları da keşfedilmeyi bekliyor.

izmir tatil yerleri izmir'de gezilecek tarihi yerler listesi 2021

7- MENDERES ÖZDERE, GÜMÜLDÜR GEZİ YERLERİ REHBERİ

  • Menderes ilçesinin Özdere ve Gümüldür bölgeleri en güzel tatil beldeleri arasında yer alıyor.
  • Mandalina, üzüm, gül ve nazar boncuğu ile ünlü olan Menderes’te Mandalina Festivali’de yapılıyor.
  • Menderes’te Gümüldür Orman Parkı ve Kamp Alanı ve Kalemlik Plajı gibi doğa harikası yerler var.
  • Menderes Taş Köprü fotoğraf tutkunlarının en çok ziyaret ettiği yerler arasındadır.
  • Kahinleri ile ünlü olan Klaros Bilicilik Merkezi de Menderes’te bulunuyor.
  • Ayrıca Nation Antik Kenti, Kolophon Antik Kenti ve Lebedos Antik Kenti gibi tarihi yerleşimler de yine Menderes ileçsindedir.
  • Menderes’te tatil yapacaklar için gezi bunlarla sınırlı değil. Menderes’te Baklatepe Höyüğü ve Roma Hamamı Kaplıcası da var.
  • Menderes’in dört bir yanında ayrıca tarihi camiler, sarnıçlar ve yemyeşil köyler yer alıyor.

menderes gümüldür orman tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021

8- DİKİLİ ÇANDARLI, BADEMLİ KÖYÜ GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı ve Bademli Köyü en ünlü tatil beldeleri arasındadır. Bölgede tatil yapanlar için gezi rotasına eklenecek yerler arasında Nebiler Köyü ve Şelalesi ile birlikte Nebiler, Koca Oba, Bademli ve Çamurlu Kaplıcaları da var. Dikili’de mavi bayraklı olan ve tertemiz şifalı suları ünlü plajlar var. Ünlü Kalem Adası da Dikili ilçesinde bulunuyor. Dikili’de tatil yapacaklar için Çandarlı Plajı, Zindancık Koyu, Hayıtlı Koyu, Bademli Halk Plajı ve Dikili Halk Plajı güzel suları ile ziyaretçilerini bekliyor.

9- ÖDEMİŞ BİRGİ KÖYÜ, GÖLCÜK GEZİLECEK YERLER

İzmir’in içinde birçok tarihi yapı bulunan ilçelerinden olan Ödemiş’te Birgi Köyü ve Gölcük gibi harika tatil noktaları yer alıyor. Gölcük’te asırlık ağaçlar, şifalı otlar ve çam ormanları misafirlerini bekliyor.  Fotoğrafçıların es geçmediği yerler arasında bulunan Gölcük’te piknik alanları ve kamp yapılacak alanlar da bulunuyor. Bozdağ’ın eteklerinde yer alan Gölcük, gölü, yeşil alanları ve huzurlu iklimi ile harika bir destinasyon olarak ortaya çıkıyor. Ödemiş’in Birgi Köyü ise birçok tarihi yapısı ile zamana direniyor. Birgi’de Çakırağa Konağı gibi İzmir’in en ünlü evlerinden biri yer alıyor. Süslemeleri ve görkemi ile dikkat çeken Çakırağa Konağı 1763 yılında yaptırılmış. Ödemiş ve çevresini gezecekler için ünlü Hayalet Köy Lübbey de Ödemiş sınırlarında bulunuyor. Ege Bölgesi’nde kış turizminin merkezi olan Bozdağ Kayak Merkezi de yine Ödemiş’te. Ödemiş ilçesi merkezde kurulan pazarı ve tarihi arasta çarşısı ile de ünlü bir yer. İlçede ayrıca müzeler, İlk Kurşun Anıtı, tarihi cami ve medreseler de bulunuyor.

izmir karagöl tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021

10- BERGAMA GEZİ REHBERİ LİSTESİ

İlklerin kenti olan Pergamon Antik Kenti’nin görenleri büyülediği turizm cennetlerinden olan Bergama’da, dünyanın en nadide parçalarının sergilendiği Bergama Müzesi de yer alıyor. Pergamon Antik Kenti’nde kralların sarayları, tiyatro yapısı, kütüphane, gymnasion, tapınaklar ve meydan olarak kullanılan agora yapıtlarının kalıntıları bulunuyor. Seyrine doyulmayacak bir güzelliğe sahip olan Pergamon Antik Kenti, mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. “İzmir tatil yerleri isimleri ve fiyatları, İzmir tatil beldeleri ve İzmir gezi rehberi” içeriğimizin sonuna bıraktığımız ancak en özel destinasyonlardan biri olan Bergama ilçesinde Akropol ve Asklepion alanlarına uzun saatler ayırmakta fayda var. İlçede ayrıca İncil’de geçen 7 kiliseden biri olan Kızıl Avlu Serapis Tapınağı da bulunuyor. Bergama’ya yolu düşenler Kozak Yaylası’nda oksijen depolamadan bölgeden ayrılmasınlar.

konak gezilecek yerler listesi

İZMİR GEZİ REHBERİ’NE EKLENECEK DİĞER NOKTALAR

  • Konak Gezilecek Yerler: İzmir Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı, Agora Antik Kenti, Tarihi Asansör, Kadifekale ve Kültürpark.
  • Karşıyaka Gezilecek Yerler: Bostanlı sahili ve Karşıyaka Çarşısı.
  • Bornova Gezilecek Yerler: Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi, Çiçekliköy ve Bornova Tarihi Köşkleri.
  • Buca Gezilecek Yerler: Kaynaklar ve Belenbaşı Köyleri ile Buca Gölet.
  • Balçova Gezilecek Yerler: Teleferik ve Termal Tesisler.
  • Bayraklı Gezilecek Yerler: Karagöl Tabiat Parkı, Smyrna Antik Kenti ve Tepekule Höyüğü.
  • Çiğli Gezilecek Yerler: Sasalı İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi.
  • Torbalı Gezilecek Yerler: Metropolis Antik Kenti ve İzmir Key Müzesi (İzmir Araba Müzesi).

orsay müzesi sanal gezi tur 3d 2021