İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu’nun başkanlık ettiği İZTO heyeti, İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya ile birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, İzmir Alsancak Limanı’ndan RoRo seferlerinin yeniden başlatılması, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve sektörle ilgili konular ve talepler görüşüldü.

İZMİR ALSANCAK LİMANI GÖRÜŞÜLDÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaret edenler arasında İZTO Meclis Üyesi Ali Karakuzulu ve İZTO Danışmanı Hitay Baran da yer aldı. Görüşmenin ilk konusu İzmir Alsancak Limanı’nın RoRo taşımacılığına kapatılması oldu. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, Alsancak Limanı’nın Ağustos 2018’de UKOME kararı ile RoRo taşımacılığına kapatıldığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bu yönde görüşmeler yapıldığını ve RoRo taşımacılığının tekrar başlatılması için UKOME’den karar çıktığını kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın iznini beklediklerini söyleyen Elmasoğlu, lojistik sektöründe faaliyet yürüten İZTO üyelerinin rekabete girmesi, hizmet çeşitliğinin artması, ücretlerin düşmesi ve ihracatçıların maliyetlerinin azaltılması için RoRo seferlerinin başlatılması gerektiğini dile getirdi.

KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ İŞLETME ÖNERİSİ

Görüşmenin bir diğer konusu, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Kemalpaşa Lojistik Merkezi oldu. Görüşmede ayrıca uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan lojistik firma çalışanlarının vize konusu da gündeme geldi. Cemal Elmasoğlu, İzmir’de lojistik potansiyelinin artması için Kemalpaşa Lojistik Merkezi’ne dair işletme modeli önerisini Bakan Turhan’a aktardı. Elmasoğlu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi işletmesinin, İzmir’de bulunan oda ve borsalar ile Ege İhracatçı Birlikleri ile uyum içinde olması için, Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ile aynı statüde olması gerektiğini kaydetti. Bakan Turhan bu konuyla ilgili olumlu görüş bildirerek, önerinin değerlendirileceğini söyledi.