Son dakika İzmir kültür sanat haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından film ve müzik festivali düzenlenecek. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021 ne zaman nerede başlıyor, program etkinlik takvimi ayrıntıları ortaya çıktı. Başkan Tunç Soyer, amaçlarının sinema ve müzik sektörlerini İzmir’de buluşturmak olduğunu söyledi. Soyer, görkemli bir açılış yapacaklarını söyledi ve Türkiye’deki sektör temsilcileri ile İzmirlileri festivale davet etti.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021 ne zaman başlayacak?

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021 21 Haziran Pazartesi günü Avrupa Müzik Günü’nde başlayacak. Festival 11 gün sürecek. Festivalin ilk gününde Türkiye sinemasının üç usta bestecisi, Yalçın Tura, Arif Erkin, Cahit Berkay’a ve sanatçı Hümeyra’ya onur ödülü verilecek. Ustaların müziklerini yaptığı filmlerden bir seçki, “Ustalara Saygı” bölümünde gösterilecek. Artık aramızda olmayan Atilla Özdemiroğlu ve Timur Selçuk ise “Anılarına” adlı bölümde yer alacak.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021 programı etkinlik takvimi

Festival programında, “Hayatım Müzik”, “Müzik ve Toplum”, “Müzik Belgeselleri”, “Her Yaştan Çocuklar İçin” ve “Ustalardan Kısalar” başlıklı bölümleri olacak. Müzik ve müzisyenler üstüne yapılmış uzun ve kısa metraj filmlerle birlikte festivalde 87 film gösterilecek. Festivalin yarışma bölümü bu yıl yalnızca ulusal düzeyde yapılacak. Yarışmaya hak kazanan dokuz film, Kültürpark’daki açık hava sinemasında gösterilecek. Festival ödülleri “Kristal Flamingo” adıyla anılacak.  En iyi filmin yapımcısına, bir sonraki filmin çekimlerin en az yüzde 40’ını İzmir’de yapması koşuluyla, İzmir Sinema Ofisi tarafından 300.000 TL değerinde lojistik destek sağlanacak. İzelman A.Ş. tarafından ise en iyi film ve jüri özel ödülü alan yapımların yönetmenlerine, en iyi kadın oyuncuya, en iyi erkek oyuncuya, en iyi film müziğinin bestecisine ve en iyi ses tasarımcısına 10’ar bin liralık ödül verilecek.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 2021 Ulusal Yarışma

Yönetmenliğini Vecdi Sayar‘ın üstlendiği festivalde, sinema- müzik ilişkisi bağlamında En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Müzik, En İyi Özgün Film Şarkısı ve En İyi Ses Tasarımı ödülleri verilecek. Festival Jürisi, yönetmen Ezel Akay’ın başkanlığında, müzikal oyunlardaki başarısı ile tanınan oyuncu Tülay Günal, müzisyen-akademisyen Prof. Berrak Taranç, besteci Cem İdiz, akademisyen-yazar Prof. Oğuz Makal, söz yazarı Mehmet Teoman ve film müziği alanından bir akademisyen Feyzi Erçin’den oluşuyor.

Televizyon dizilerinin müzikleri ödül alacak

Festival çerçevesinde, televizyon alanında da bir değerlendirme olacak. Jüri, son bir yıl içinde (Mayıs 2020- Mayıs 2021) açık televizyon kanalları ile dijital platformlarda gösterilmiş dizilerin ana tema müzikleri ve şarkıları arasında bir değerlendirme yaparak, iki kategoride En İyi Özgün Dizi Müziği ve En İyi Özgün Şarkı ödülleri verecek. Bestecilere, Kristal Flamingo ödülleri 1 Temmuz’daki ödül töreninde verilecek.

son dakika izmir haberleri