İzmir Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali 2004 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. İzmir Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı festival bu yıl 21 Ekim 2019 Pazartesi ile 25 Ekim 2019 Cuma günleri arasında yapılacak.

ÖĞRENCİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitim gören film okulu öğrencilerinin filmleri ödül için İzmir’de yarışacak. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde 21-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nin jüri üyeleri arasında Baden-Württemberg Film Akademisi‘nden Eva Steegmayer ve Thomas Lauterbach, Film ve Reklam Yönetmeni Bora Egemen, Post-Prodüksiyon Sorumlusu ve Yapımcı Gül Dönmez ile Senarist ve Yapımcı Şebnem Vitrinel var.

6 YILDA 9 BİN BAŞVURU

Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali bünyesinde farklı yarışmalar düzenlenecek. Yarışmaların yanı sıra film gösterimleri, workshoplar ve söyleşiler de festival bünyesinde yapılacak. Festivalin bu yıl konuk okulu ise Almanya’dan Baden-Württemberg Film Akademisi olacak. Festival ayrıca Goethe Enstitüsü tarafından da destekleniyor. İzmir’de düzenlenen festival 6 yılda 9 binin üzerinde başvuru aldı. Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde öğrenci filmleri kabul ediliyor. Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak festivalde bu güne dek 40 ülkeden 48 film yarıştı.