FETÖ’ye üye olduğu iddiasıyla tutuklanan ve cezaevine gönderilen İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un ifadesi yayınlandı. Suçlamaları kabul etmeyen Başkan Oğuz, FETÖ ile bağlantısı olmadığını, örgütün mahrem imamlarıyla telefonda görüştüğü iddiasına ilişkin ise telefonunda 9 bin kişinin kayıtlı olduğunu, mali müşavir olduğundan birçok kişiyle görüştüğünü dile getirdi. İbrahim Burak Oğuz’un babasının ise yerel seçimlerden önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığı ve oğlunun FETÖ’cü olduğunu söylediği, aday olması durumunda sıkıntı olabileceğini Kılıçdaroğlu’na ilettiği ortaya çıktı.

URLA BELEDİYE BAŞKANI BURAK OĞUZ FETÖ İDDİASI İLE TUTUKLANDI

İzmir’de FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ile irtibatta olduğu iddiası ile tutuklanan ve Buca Kırıklar F Tipi Cezaevine konulan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı. FETÖ’nün mahrem imamları ile telefonda görüştüğü suçlamasına cevap veren Başkan İbrahim Burak Oğuz, Urla Belediye Başkanı olmadan önce mali müşavir olarak görev yaptığını, görevi sebebiyle telefonunda yaklaşık 9 bin kişinin kayıtlı olduğunu, mahrem imam olduğu iddia edilen kişilerle de mali müşavirlik işi nedeniyle görüşmüş olabileceğini ancak hatırlamadığını dile getirdi. Telefonunda 9 bin kişinin kayıtlı olmasının işi gereği olduğunu kaydeden Başkan Oğuz, kiminle hangi tarihte konuştuğunu hatırlamadığını kaydetti. Başkan Oğuz’a Güney Afrika ve FETÖ’nün güçlü olduğu Başkurdistan Özerk Bölgesi ziyaretleri de soruldu.

“OĞLUM İBRAHİM BURAK OĞUZ FETÖ’CÜDÜR”

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un babasının, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığı ve oğlunun FETÖ’cü olduğunu söylediği, aday gösterilmesi durumunda problem olabileceğini söylediği iddia edildi. İddialar Başkan Burak Oğuz’a da soruldu. Babasıyla görüşüp görüşmediği sorusunu yanıtlayan Başkan Oğuz, 1991 yılında kardeşini kaybettiğini, o dönemde babasıyla aralarına küslük girdiğini, daha sonra ise sorunun giderildiğini ve barıştıklarını söyledi. Başkan Oğuz, babasıyla başka bir sebepten dolayı görüşmeme durumunun söz konusu olmadığını dile getirdi. Başkan Oğuz’un avukatlarının tutuklama kararına itiraz etmesi bekleniyor.