Başkurt Türkleri’nin yaşadığı Başkurtistan Cumhuriyeti’nin davetlisi olan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Rusya’da yapılan yatırım ve ekonomi fuarına katıldı. Fuarda bir araya geldiği girişimcilere Urla’nın turizm potansiyelini anlatan Başkan Burak Oğuz, Başkurtistan Cumhuriyeti şehirlerinden Sibay ile Urla’nın ‘kardeş şehir’ olması için protokol imzaladı.

BAŞKAN BURAK OĞUZ URLA’YI ANLATTI

Başkurtistan Cumhuriyeti’nde önemli bir yatırım ve ekonomi fuarı gerçekleşti. Rusya’dan ve Türkiye’den de yoğun katılımın olduğu fuara Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz da Başkurtistan’ın davetlisi olarak katıldı. Fuarda girişimciler, iş adamları, devlet yetkilileri ve dünyanın önde gelen 500 firmasının temsilcileri de vardı. Başkurtistan’ın davetlisi olarak fuara katılan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, fuarda Urla’nın turizm ve yatırım potansiyelini anlattıklarını söyledi. Urla’da turizmin gelişmesi için Urla’nın tüm güzelliklerini, tarihini, yemeklerini, girişim imkânlarını ve tarım potansiyelini fuarda sunumlarla aktardıklarını ifade eden Başkan Oğuz, Rus iş insanlarının ve dünyanın dört bir yanından gelen büyük firmaların yetkililerinin, yaptıkları sunumları büyük bir ilgiyle dinlediklerini söyledi. Rus vatandaşların Urla’ya turizm için gelmesi ve işadamlarına da yatırım yapmaları için davetlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Oğuz, Başkurt Türkleri’ni ve Rusları Urla’da, Urla Belediyesi ve Urla halkı olarak ağırlamaya hazır olduklarını kaydetti.

KHABİROV’DAN OĞUZ’A TEŞEKKÜR

Urla’nın turizm ve yatırım potansiyeli hakkında konuşan bir diğer isim ise Başkurtistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Radiy Khabirov oldu. Urla’nın gelişiminden söz eden ve turizm potansiyelinin büyüklüğüne atıfta bulunan Khabirov, Urla ile Başkurtistan’ın arasında güçlü bir bağ temin edilmesinin önemine değindi. Ekonomi ve yatırım fuarı için Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a, Urla’nın potansiyelini anlatması için davette bulunduklarını ifade eden Khabirov, Urla’yla ilgili turizm ve yatırım olanakları hakkında sunumundan dolayı Başkan Oğuz’a teşekkür etti.

URLA’YA KARDEŞ ŞEHİR GELİYOR

Başkurtistan Cumhuriyeti’nde gerçekleşen fuardan memnun olan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Başkurtistan şehirlerinden Sibay’la Urla’nın ‘Kardeş Şehir’ olması için Sibay Belediye Başkanı ile protokol imzaladı. Protokolün hayata geçmesi ve gerekli adımların atılması ile süreci ilerleteceklerini kaydeden Başkan Burak Oğuz, Urla ile Sibay’ın kardeş şehir olacaklarını söyledi. Urla’nın tarihi ve doğal zenginliklerinden söz eden Başkan Oğuz, Urla’da enginar, zeytinyağı, şarap, deniz ürünleri, lezzetli otlar, sahiller, taş evler ve mavi bayraklı plajlar olduğunu, Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan Urla’nın, Dünya’nın da dikkatle izleyeceği bir ilçe olacağını söyledi.