Son dakika İzmir haberleri… İzmir uyuşturucu operasyonları 2021 verileri açıklandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki basın mensupları ile bir araya gelerek, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik tarafından yapılan narkotik çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Toplantının esas odağının narkotik olduğunu vurgulayan Vali Köşger, “2021 yılı içerisinde jandarma, emniyet ve sahil güvenlik tarafından yürütülen 25 bin 783 operasyondan 30 bin 254 şüpheli şahsa işlem yapılmış, bin 575 şüpheli şahıs, bu işlemlerden tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda 26 ton 160 kilogram kimyasal, 2 ton 646 kilogram esrar, 121 bin 892 gram metamfetamin, 72 kilogram 761 gram bonzai ve sentetik madde, 36 kilogram kokain, 6 kilogram eroin, 501 bin 327 adet sentetik ecza, 52 bin 885 adet extacy ele geçirilmiştir” diye konuştu.

İzmir uyuşturucu operasyonları 2021 verileri

İzmir’in tespit edilen temel sıkıntılarından birisinin uyuşturucu olduğunu vurgulayan Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu, şehrimizde yaygın biçimde kullanılıyor. Özellikle Türkiye’de sadece İzmir’de uygulanan Narko Alan Projesi ile bütün birimler eş güdüm içinde sahada belli alanları baskılamaya çalışıyorlar. Genç yavrularımızın ve çocuklarımızın uyuşturucu maddeye erişimini engellemek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu operasyonlar içinde Türkiye’de en çok bir seferde yakalanan miktarlar elde edildi. Bu aynı zamanda İzmir’in uyuşturucu tacirlerinin hedefi olduğunu gösteriyor. Bunu bütün birimlerimizle birlikte engellemeye çalışıyoruz. Sahil güvenlik, bu maddenin farklı yollardan ülkemize girişini engellemeye çalışıyor, jandarma ilin hudutlarını aşan operasyonlar yapıyor, emniyet birimlerimiz bölgeleri kontrol altında tutmaya çalışıyor.”

İzmir’de uyuşturucu ile mücadele detayları

Yapılan operasyonlar kapsamında 483 adet ruhsatsız tabanca, 181 adet uzun namlulu silah, 9 bin 821 adet tüfek ele geçirildiğini sözlerine ekleyen Vali Köşger, “Uyuşturucuyla ilgili mücadelenin esası, gençlerimizi buna bulaştırmamak. Bulaştıktan sonra veya bağımlı hale geldikten sonra 10 gençten ancak 1’ini rehabilite edebiliyoruz. Esas olan uyuşturucuya bu gençleri bulaştırmadan o gençlik koridoru denilen alandan geçirmek. İş-güç sahibi yapıp memlekete faydalı hale getirmek esastır. ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projemiz devam ediyor. Herkesten önce çocuğundaki anormallikleri anneler fark ediyor. Anormallikleri anladığı an, annenin bizimle nasıl temas kuracağını arkadaşlarımız anlatmaya çalışıyor. Ortamı düzeltmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda ayrıca ilimizdeki 921 metruk bina tespit edildi. Bunlardan 387 tanesi yıkıldı. 339 binanın girişi kapatıldı. 185 binayla da ilgili işlemler devam ediyor” şeklinde konuştu.

İzmir uyuşturucu operasyonları 2021 sayıları

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında son 5 yılda 3 bin 2 uyuşturucu madde ve yasa dışı ekim olayı meydana geldi, bu olaylara karışan 4 bin 284 şüpheli yakalandı. 2021 yılında 923 uyuşturucu madde ve yasa dışı ekim olayı meydana gelirken, bu olaylara karışan bin 322 şüpheli yakalandı. 2021 yılında bir önceki yıla göre olay sayısında yüzde 67’lik artış, şüpheli sayısında yüzde 53’lük artış, tutuklanan şüpheli sayısında ise yüzde 46’lık artış yaşandı.

son dakika izmir haberleri