İzmir Valiliği, LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikleri resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla yasaklamıştı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A-C maddeleri gereğince ilimizde yaşayan insanların  huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması;  milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçebilmek amacıyla yapılması planlanan çeşitli etkinlikler Valiliğimizce yasaklanmıştır." 

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI

Pembe Hayat'ın aktardığına göre; Genç LGBTİ+ Derneği'nin mahkemeye yaptığı başvuru sonuçlandı. Bugün görülen duruşmada, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, "Bondage Atölyesi" ve "Cinsel Oyuncak Atölyesi" için yapılacak değerlendirmenin daha sonraya bırakılmasına, diğer etkinlikler için ise yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

22 HAZİRAN'DA ONUR YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAKTI

LGBTİ topluluğu, 23 Haziran'da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü'nü, İstanbul'da gerçekleşecek seçimler nedeniyle 22 Haziran tarihine çekmişti. İzmir'deki yürüyüşün Eski Leman Kültür'ün önünden başlayıp Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sonuçlanması planlanıyordu.

İzmir'de ilk olarak 2013 yılında başlayan Onur Yürüyüşü'ne geçtiğimiz yıl 2 bine yakın kişi katılmıştı.