Kurban Bayramı'nın başlamasına kısa bir süre kala, İzmir'de de hazırlıklar tamamlandı. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İzmir'in tamamında 332 kesim ve 251 satış bölgesi belirlerken 12 çadır ve 7 konteyner kurulması kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak kurbanların yakalanması için de ayrıca bir ekip görevlendirdi. Kurbanını kaçıran vatandaşlar, 292 35 61 ve 293 35 64 numaralı telefonları arayarak yardım isteyebilecek.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kararına göre; kurban satış ve kurban kesim yerlerinde görevliler bulunacak. Görevliler, alana girecek olan tüm vatandaşların ateşlerini ölçecek ve ateşi 38 derecenin üstünde çıkan vatandaşlar alana alınmayacak.

KAÇAK KESİM CEZASI 187 TL

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı duyuruya göre belediyenin belirlediği alanlar dışında yapılacak kesimlere de 187 TL para cezası kesilecek. Belediye ekipleri, bayram süresince denetim yapacak ve olumsuz durumlara müdahale edecek.

İZMİR KURBAN KESİM ÜCRETİ

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait kesim yerlerinde kurban kesim ücreti de belli oldu. Buna göre Kurban Bayramı'nın ilk günü kesim ücreti, büyükbaş hayvanlar için 350 TL, küçükbaş hayvanlar için 120 TL olacak. İkinci ve sonraki günlerde büyükbaş kesim ücreti 255 TL, küçükbaş kesim ücreti ise 75 TL olacak.