Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yurt çapında yaptığı ve İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından organize edilen, Avrupa Birliği’nin de desteklediği “Mahir Eller Projesi”nde belge sevinci yaşandı. 144 kişinin mesleki yeterlilik belgesi aldığı törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZTO Başkanı Mahmut Özgöner, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, oda ve sanayi temsilcileri ile çeşitli firmalardan yöneticiler katıldı.

BELGE, PASAPORTTAN DAHA DEĞERLİ

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, belge almaya hak kazananları tebrik ederek sözlerine başladı. Mahir Eller Projesi’nde mesleki yeterlilik belgesi alanların, kendi mesleklerinde usta olduklarını, bu belgenin bunu tescillediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, belgenin sadece ülkemizde değil, birçok gelişmiş ülkede geçerli olduğunu vurguladı. Pasaport kadar değerli bir belgeyi İzmir’de 144 kişinin kazandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu belgeye sahip olanların aranılan eleman olduklarını, birçok ülkede belge yardımı ile iş bulunabileceğini ve Türkiye’nin kazançlı olduğunu ifade etti.

14 KADIN TREN SÜRÜCÜSÜ OLDU

Törende konuşan bir diğer isim Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar oldu. Mesleki yeterlilik belgesi alanların sayısal bilgilerini paylaşan Yorgancılar, MEYBEM tarafından bu çalışmanın yapıldığını, “Mahir Eller Projesi”nin ardından KOBİ’lerle ilgili bilgilendirme, danışmanlık ve proje yönetimi hizmetleri sunacaklarını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de törende konuşan isimlerden biri oldu. Başkan Soyer, mesleki yeterlilik belgesi alanların arasında çok fazla kadın olduğunu, bu açıdan projenin amacına ulaştığına inandığını kaydetti. Proje kapsamında 14 kadının da tren sürücüsü belgesine sahip olduğunu kaydeden Başkan Soyer, EBSO’nun öncü olduğu projeden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.