PASTART İZMİR 2019 - İzmir Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali'ne 20 ülkeden 500 firma katılacak. Festivale katılacak olan 1000 pasta şefi, 3 kilometre uzunluğunda yapacakları pasta ile bu alandaki en uzun pasta rekorunu kıracaklar.

PASTART İZMİR 2019 27-28-29 EYLÜL’DE KÜLTÜRPARK’DA YAPILACAK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, PASTART İZMİR - Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali, 27-28-29 Eylül 2019 tarihinde yapılacak. Festival’in tanıtımı ise Konak Kültürpark’da bulunan İzmir Sanat’ta yapıldı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Kültürpark’da düzenlenecek festivale 20 ülkeden 500 firmanın katılacağı bilgisini paylaştı.

3 KİLOMETRELİK PASTA İLE GUİNNES REKORLAR KİTABI’NA GİRİLECEK

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Aykut Yenice, festivalde ayrıca 1000 ustanın 3 kilometre festival pastası yapacağını, bu pastayla Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediklerini söyledi. Festivalde ayrıca ürün tanıtımları, ürün tadımları, atölyeler ve söyleşiler de olacak. Festivale 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor.

FESTİVAL İÇİN EN DOĞRU TERCİH İZMİR OLDU

Festivalle ilgili açıklamalarını sürdüren Aykut Yenice, amaçlarının Türk Mutfağı’nın en güçlü alanlarından olan unlu mamullerdeki lezzet zenginliğini kanıtlamak ve ihraç ürün pazarına taşımak olduğunu söyledi. Unlu mamuller sektörünün ekonomik değerinin 65 milyon dolara ulaştığı bilgisini paylaşan Başkan Yenice, bundan sonraki hedeflerinin ihracata ağırlık vermek olduğunu ifade etti. Festivalin İzmir’de yapılmasının doğru bir tercih olduğunu ifade eden Başkan Yenice, pastacılık ve tatlıcılık konularında İzmir’in en iyi illerden biri olduğunu söyledi.

İZMİR’İN TÜM LEZZETLERİ PASTART İZMİR’DE OLACAK

PASTART İZMİR 2019 hakkında konuşan bir diğer isim, İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen oldu. Başkan Esen festivalde, yeme içme kültürüne ait her şeyin, pastanın, böreğin, tatlının ve unlu mamullerin olacağını söyledi. İzmirli pastacı, boyozcu, gevrekçi, lokmacı, şekerci ve börekçilerin festivalde olacağını dile getiren Başkan Esen, İzmir lezzetlerinin tümünün festivalde yer alacağını, bu festival ile İzmir’in yeni bir markaya kavuşacağını söyledi.