İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan İzmir protokolü, törene katılan İzmirlileri selamladı. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. Bando gösterisinin de yapıldığı etkinlik, İstiklal Marşı ile başladı. Topçu Yüzbaşı İsa Çoker, 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşması yaptı. Etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu.

TOPYEKÛN BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ

Törende bulunanlara seslenen Topçu Yüzbaşı İsa Çoker, Asil Türk milletinin, kahraman Türk ordusu ile birlikte, vatana kast edenlere karşı birleşerek, 97 yıl önce yeniden dirildiğini ve topyekûn bir varoluş mücadelesi sergilediğini söyledi. Türk Ordusu’nun Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını açtığını ve 30 Ağustos Zaferi ile bu toprakların Türk vatanı olduğunu ispatladığını kaydeden Çoker, zaferin ilk adımını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak attığını, imkânsızlıklarla dolu bir dönemde istiklalimizden ve hürriyetimizden taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdiğini dile getirdi.

CUMHURİYETİN TEMELLERİ ATILDI

30 Ağustos Zaferi’nin her safhasının planlandığını ve bağımsızlığı yok edilmek istenen Türk milletinin tüm fertleri ile iradesini gösterdiğini söyleyen Yüzbaşı Çoker, milletin azmi ile kazanılan zaferin sadece düşmanı mağlup etmediğini, bu zafer ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığını kaydetti. Canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü koruyan kahramanlara karşı sorumluluklarımız olduğunu söyleyen Çoker, vatan topraklarının bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi korumanın ve yaşatmanın önemine değindi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek var olması için bu sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Çoker, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatan ve sorumluluk bilincini koruduğunu, her görevi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğini dile getirdi.