Ege Üniversitesi kuzey sınırına inşa edilen Bilal Saygılı Camii'nin inşaatı tamamlandı. Yapımına 2016 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanan cami, MÜSİAD Başkanı Bilal Saygılı tarafından yaptırıldı. 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa edilen cami, 30 milyon TL'ye mal oldu.

İzmir'de Bilal Saygılı Camii'nin inşaatı tamamlandı

İş adamı Bilal Saygılı, yapımı tamamlanan cami ile ilgili şunları söyledi:

Merkezi plan şemasının uygulandığı eser, ana kubbe, dört yarım kubbe, köşe kubbeler, beş kubbeli revaklar ve iki minare terkibiyle tasarlandı. Camimiz üç kademeli ehrami ve abidevi süliyeti ile bulunduğu bölgenin tacı oldu. Camimiz, alt katındaki konferans salonu, aşevi ve diğer üniteleriyle bir külliye mahiyetine haiz olup bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede inşa edildi. Cami ve alt katı toplam kapalı alanı 3 bin 650 metrekare, kubbe yüksekliği cami taban seviyesinden itibaren 28 metre, minare yüksekliği ise 50 metre olarak inşa edildi. Eserin kapasitesi kapalı mekan itibariyle 3 bin, açık mekanlarla birlikte 7 bin kişilik. Ayrıca, 400 kişi kapasiteli konferans salonumuzda, mini bir sinema salonu ve modern bir ses sistemi bulunuyor. Her türlü sunum ve film gösterisi rahatlıkla yapılabilecek. İnşallah açıldığında burayı ülkemizden ve yurtdışından bilim adamları, yazarlar ve sanatçılarla tam bir ilim, irfan yuvası haline getireceğiz."

İzmir'de Bilal Saygılı Camii'nin inşaatı tamamlandı

Bilal Saygılı Camii'nin İzmir'deki Mimar Sinan tarzındaki ilk cami olacağına dikkat çeken Bilal Saygılı, caminin Necip Dinç tarafından projelendirildiğini kaydetti. Saygılı, camide bulunan aşevinde 200 üniversite öğrencisine her gün 2 öğün yemek verilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

İzmir'de Bilal Saygılı Camii'nin inşaatı tamamlandı

BİLAL SAYGILI KİMDİR?

1970 yılında Ankara'da doğan Bilal Saygılı, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1986'da kurulan Saygılı Rulman şirketinde 1991 yılında genel müdür oldu. Genç MÜSİAD'in İzmir kurucusu olan Bilal Saygılı, şimdilerde ise MÜSİAD'ın İzmir başkanlığını üstleniyor. Evli olan Bilal Saygılı'nın 3 çocuğu bulunuyor.

İzmir'de Bilal Saygılı Camii'nin inşaatı tamamlandı

Bilal Saygılı'nın yürüttüğü görevler şu şekilde:

  • Saygılı Rulman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı (1991-…)
  • Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı (2019-…)
  • Milli Gençlik Vakfı (MGV) İzmir Şubesi Müesseseler Başkanlığı (1994-2000)
  • İlim Yayma Cemiyeti (İYC) İzmir Şubesi kurucu üyesi (1995-…)
  • Mimar ve Mühendisler Grubu Derneği (MMG) üyesi (2007-…)
  • Kemalpaşa Sanayi ve İşadamları Derneği (KESİAD) üyesi (2010-…)
  • Türk Standartları Enstitüsü (TSE) MTC 121 Teknik Ayna Komitesi Başkanı (2011-…)
  • Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı (MAVERA) kurucu ve mütevelli heyeti üyesi (2013-…)
  • Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İzmir Şubesi mütevelli heyeti üyesi ve başkan vekili (2014-…)