Kameraman Şevki Köse, dünyanın değişik noktalarında, savaşın olduğu yerlerde ve doğal felaket bölgelerinde 26 yıl mesleğini icra ettikten sonra kendini sanata adadı. Ağaç ve taş parçalarından sanat çıkaran Köse, İzmir’deki NATO Karargâhı’nda askerlere ve ailelerine ağaç ve taş oymacılığı üzerine sanat dersleri veriyor.

ŞEVKİ KÖSE'NİN SANATA VARAN HİKAYESİ

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, İzmir’de yaşayan Kameran Şevki Köse, mesleğinde usta bir isim olarak 26 yıl çalıştı. Dünyanın birçok yerinde, savaş ve doğal afet alanlarında kamerasıyla çekimler yaptı, hikâyeleri izleyici ile buluşturdu. 26 yıl boyunca zihninde yer edinen ifadeleri sanatla buluşturan Şevki Köse, ağaç ve taş parçalarına yüzleri işliyor ve kameramanlıktan emekli olmasının ardından atölyesini açarak sanat çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de bulunan NATO Karargâhı’nın da dikkatini çeken Köse, karargâhta görev yapan askerlere ve ailelerine de eğitim veriyor.

AĞACA VE TAŞA YÜZLERİ İŞLİYOR

Kameramanlık mesleğini sanat aşkıyla birleştiren Şevki Köse, yaşadığı olaylardan ve gördüğü yüzlerden yola çıkarak ağaç ve taş parçaları yardımıyla o anları ölümsüzleştiriyor ve sergiler açıyor. İzmir’deki atölyesinde gazetecileri ağırlayan ve ağaç parçaları ile çalışan Köse, ağacın içine gizlenmiş yüzleri ortaya çıkardığını söyledi. Zor ve çetin bir meslek olan kameramanlıktan emekli olduğunun bilgisini paylaşan Köse, dünyada çok farklı yerlerde görev yaptığını, savaşların devam ettiği zamanlarda savaş alanlarında kamerasıyla çekimler yapmaya devam ettiğini ve doğal felaket bölgelerinde çalıştığını söyledi.

SERGİLER VE KURSLAR DEVAM EDİYOR

Mesleğini icra ederken yaşadığı olayların, gördüğü yüzlerin ve tüm detayların zihnine kazındığını söyleyen Köse, mesleğin getirdiği stresi ağaç parçalarına şekil vererek, yüzler yaparak azaltmaya başladığını ifade etti. Sanatını dinginlik ve huzur üzerine kurduğunu söyleyen Köse ağaç ve taş parçalarından hikâyeler çıkardığını, içlerindeki asıl yüzleri ortaya çıkardığını söyledi. İzmir’de açtığı sergilerle sanatını geniş kitlelerle buluşturan Şevki Köse, NATO askerlerine ve ailelerine de eğitimler vererek sanatını başkalarına aktardığını ifade etti. Sanatına ilginin yoğun olduğunu ve öğrencilerinin de çabuk öğrenerek başarılı olduğunu söyleyen Köse, dileyen herkesin bu sanatı icra edebileceğini, bunun yolunun ise yeterince istemekten geçtiğini söyledi.