Kamuoyunda ‘FETÖ Borsası’ olarak bilinen, liderleri Serkan Kurtuluş ve Deniz Camgöz olan suç örgütünün çökertilmesi için düğmeye basıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 171 kişinin gözaltına alınması kararını verdi.

ÖRGÜT LİDERLERİ SERKAN KURTULUŞ VE DENİZ CAMGÖZ

Serkan Kurtuluş’un yöneticisi olduğu iddia edilen örgütle bağlantısı tespit edilen 143 şüpheliyle ilgili olarak 132 adrese yönelik operasyon yapıldı. Deniz Camgöz’ün yöneticisi olduğu iddia edilen örgütle bağlantısı tespit edilen 53 şüpheliyle ilgili ise 33 adrese yönelik arama, yakalama ve el koyma kararı verildi. Soruşturma, kasten insan öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma, ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet, mala zarar verme, tehdit suçları kapsamında yürütüldü.

171 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonlarda 171 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlükleri eş zamanlı olarak yürüttü. Emniyet birimlerinin yaptığı operasyonlarda çok sayıda silah ve uyuşturucu maddenin ele geçirildiği kaydedildi.