İzmir bugün yangınlarla mücadele ediyor. Dikili Çandarlı’nın ardından Menderes Özdere’de de yangın çıktı. Özdere’de otluk alanda başlayan yangına müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

MENDERES ÖZDERE’DE KORKUTAN YANGIN

İzmir’in tatil merkezlerinden olan Menderes Özdere’den yangın haberi geldi. Bugün İzmir’de çıkan ikinci yangın haberi yine vatandaşları paniğe sevk etti. Bugün öğlen saatlerinde Dikili Çandarlı’ya bağlı Yaylayurt mevkiinde yangın çıkmış, rüzgârın etkisiyle yazlık konutlara ilerleyen yangına çok sayıda helikopter, arazözler ve ekipler müdahale etmişti. Rüzgârın etkisini yitirmesiyle ekipler yangını kontrol altına almış ve soğutma çalışmaları başlamıştı. İkinci yangın haberi ise akşam saatlerinde İzmir’in turizm merkezlerinden biri olan Menderes Özdere’den geldi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Menderes’e bağlı Özdere Mahallesi’nde, şehir merkezine yakın bir noktada, otluk alanda başlayan yangına ekiplerin müdahalesi hızlı oldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arazözlerle yangın söndürme çalışmalarına başladı. Yangının henüz kontrol altına alınamadığı, çalışmaların sürdüğü gelen bilgiler arasında.

YANGINLARLA İLGİLİ SABOTAJ İHTİMALİ

Bugün İzmir’de ikinci yangının çıkışıyla, akıllara sabotaj ihtimali geldi. Yetkililerin, sabotaj ihtimalini araştırdıkları bilgisi paylaşıldı. İzmir’de bugün çıkan yangınlarla ilgili sosyal medya sayfasından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de, yangınların nedenlerini ayrıca araştıracaklarını söyledi. Menderes Özdere’de büyük bir orman yangınının başladığı bilgisini paylaşan Gökçe, rüzgârın, piknikçilerin ve dikkatsiz bir şekilde sigara içerek, sönmemiş izmaritleri ormanlık alana atanların bu yangınlara sebep olabileceğini söyledi. Ekiplerin yangına müdahalesinin sürdüğünü söyleyen Genel Sekreter Buğra Gökçe, yangınların nedenleri de araştıracaklarını söyledi.