Dolandırıcılara yönelik İzmir merkezli operasyon düzenlendi. Yatırım danışmanlığı adı altında yurt dışından düşük faizle kredi çekebileceklerini söyleyerek İzmir’de yatırım yapan 11 iş adamını yaklaşık 10 milyon TL dolandıran 9 şahıs, 3 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İZMİRLİ İŞ ADAMLARINDAN 10 MİLYON TL TOPLAMIŞLAR

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde İzmir merkezli düzenlenen operasyonda Ankara ve İstanbul’da da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtan ve İzmir’de bulunan işadamlarına kredi ve sigorta hizmeti verdiğini kaydeden 9 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir’de farklı sektörlerde yatırım yapan 11 işadamını, düşük faizli kredi çekme iddiasıyla yaklaşık 10 milyon TL dolandıran şahısların, aynı yöntemle birçok ülkede işadamlarını dolandırdığı bilgisi paylaşıldı.

PARALARI KKTC’YE AKTARMIŞLAR

Şüphelilerin evlerinde arama yapan emniyet güçleri, aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, sahte polis kimlik kartı, sahte kimlik ve delil niteliği taşıyan belgeler ele geçirdi. Şüpheli şahısların, İzmir’de yatırım yapan işadamlarından aldıkları paraları KKTC’de faaliyet gösteren bir holdinge aktardıkları tespit edildi. Gözaltında bulunan şüpheliler, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘özel belgede ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarıyla adliyeye sevk edilecekler.