İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi Servisi’nde B.K. adındaki hasta, istediği ilacı yazmadı diye, asistan doktor Kadir Songür’ün boğazını jiletle keserek yaralamış, Songür ölümden dönmüştü. Gördüğü tedavinin ardından taburcu olan Kadir Songür, yaşadığı anları anlattı. Kendisine jiletle saldıran B.K.’nın 3 hafta önce diz ağrısı şikâyetiyle geldiğini ve başka bir doktora başvurduğunu, sadece diz ağrılarını giderecek en yüksek ağrı kesicinin yazılmasını istediğini söyleyen Songür, B.K.’nın reçeteyle odadan çıkarken ise ağrısının geçmemesi durumunda tekrar gelip birine saldıracağını söylediğini kaydetti.

KADİR SONGÜR O ANLARI ANLATTI

2 gün önce bir hastaya bakarken B.K.’nın odaya girdiğini ve kendisine saldırdığını kaydeden Asistan Doktor Kadir Songür, yanındaki doktorların da şok geçirdiğini söyledi. Tesadüf eseri, oradan geçen gardiyanın ikinci saldırıya engel olduğunu, acil servisin travma bölümünde kendisine ilk müdahalenin yapılarak damarların ve dokuların dikildiğini söyleyen Songür, bir gece plastik cerrahi servisinde müşahede altında tutulduğunu, daha sonra taburcu olduğunu dile getirdi.

“GECELERİ UYUYAMIYORUM”

Geceleri uykusundan uyandığını ve biri saldıracakmış gibi olduğunu söyleyen Kadir Songür, olayı tekrar yaşadığını, anlatmanın kendisine zor geldiğini söyledi. Sağlık alanındaki şiddete son vermek istediklerini, sağlıkta şiddetin en ufak hasarda dahi cezasız kalmaması ve emsal teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Songür, Sağlık Bakanının da kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Kadir Songür

EŞİ VE ANNESİ DE DOKTOR

Kadir Songür’ün eşi Çizer Songür de, cezaların caydırıcı olmasını istediklerini kaydetti. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan fiziksel ve psikolojik şiddetin son bulmasını istediğini söyleyen Songür, Hekimlerin zor şartlar altında görevini icra ettiğini, eşinin belki de olaydan sağ çıkamayacağını söyledi. Doktor Kadir Songür’ün annesi Dr. Nergiz Songür ise Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde çalışıyor. Oğullarını vatana ve millete faydalı bir hekim olarak yetiştirdiklerini söyleyen anne Songür, Kadir Songür’ün çocukluk hayali olan doktorluk mesleğini yaptığını söyledi. Kadir Songür’ü yaralayan B.K. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.