İzmir’deki plajlardan 49’unun Mavi Bayrağa sahip olduğu, 53 plajın ise Mavi Bayrak almak için potansiyeli olduğu bilgisi paylaşılırken, bu plajların da Mavi Bayrağa kavuşması için çalışma başlatıldı.

İZMİR’DE 49 PLAJ MAVİ BAYRAKLI

Sağlık Bakanlığı’na bağlı yetkililerin, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop’un ve İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü ile birlikte İzmir’den diğer yetkililerin katıldığı toplantıda Mavi Bayrak alma potansiyeli olan plajlar ve uygulamalar masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin İlter, İspanya ve Yunanistan’ın ardından, Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajlar sıralamasında 3. olduğunu, ülkemizi 1. sıraya taşımak için harekete geçtiklerini kaydetti. Türkiye’deki plajların dünyanın en iyi plajları olduğunu söyleyen İlter, bu plajların vatandaşların sağlığını riske atmayacak ve muhtelif hastalıklara sebebiyet vermeyecek şekilde denetlendiğini, bu çalışmaların daha sıkı takip edilerek, sorumluluğun artması gerektiğini dile getirdi. İzmir’deki plajlara da değinen İlter, plajların yüzde 90 oranında en iyi kalitede olduğunu, 49 plajın da Mavi Bayrağa sahip olduğunu söyledi. Diğer 53 plajın Mavi Bayrak alma potansiyelinin olduğunu dile getiren İlter, bunu sağlamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların desteğini beklediklerini kaydetti.

DİĞER PLAJLAR KONUŞULDU

Toplantıda söz alan İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapılması gereken ne ise hazır olduklarını, İzmir’deki diğer öncü kurumlarla irtibatlarının sürdüğünü dile getirdi. Toplantıya katılan yetkililer, Mavi Bayrak alması muhtemel olan plajlar üzerinde görüş alışverişinde bulundu. İlgili plajların Mavi Bayrağa kavuşması için nelerin ve hangi düzenlemelerin gerektiği konularına değinen yetkililer, belediyeyi ilgilendiren hususların altını çizerek, bu konuda belediye yetkilileri ile yeni bir görüşmenin yapılmasını sağlayacak.