İzmir’de yapımı tamamlanan MenemenAliağaÇandarlı Otoyolu ile bağlantı yolları 22 Şubat 2020 Cumartesi günü açılacak. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu olarak da bilinen Kuzey Ege Otoyolu ile İzmir – Çandarlı arası 40 dakikaya düşecek.

MENEMEN – ALİAĞA – ÇANDARLI OTOYOLU AÇILIYOR

İhalesi 2017 yılında yapılan Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu (Kuzey Ege Otoyolu) 22 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Kuzey Ege Otoyolu, İzmir’de önemli sanayi ve turizm merkezlerinin bulunduğu kuzey aksında trafik sorununa önemli ölçüde çözüm sağlayacak. Otoyol ayrıca, bölgedeki demir çelik fabrikaları, limanlar ve organize sanayi bölgelerinin bulunduğu Aliağa güzergahı ile Foça’daki turizm merkezlerinin hızlı ulaşım ihtiyacını karşılayacak.

KUZEY EGE OTOYOLU’NDA NELER VAR?

Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolu (Kuzey Ege Otoyolu) 96 kilometre uzunluğa sahip. Otoyol üzerinde ayrıca 946 metre uzunluğunda olan Buruncuk Tüneli inşa edildi. Otoyolda 12 köprülü kavşak, 2 hemzemin kavşak, 7 ücret toplama alanı, 3 otoyol hizmet alanı, 6 viyadük, 38 köprü ve 182 menfez bulunuyor. Otoyol, İzmir Çevre Yolu Ege Üniversitesi Hastanesi kavşağından Çandarlı çıkışına kadar olan mesafeyi 40 dakikaya indirecek. Koyundere Kavşağı ile Çandarlı çıkışı arasındaki mesafe ise 25 dakikada geçilecek. Otoyolun, yapılacak olan Kuzey Ege Limanı’nın trafik yükünü azaltacağı kaydediliyor.