İzmir'de Menemen ve Urla'da orman yangını! İzmir'in Urla ve Menemen ilçelerinde, makilik alanda yangın çıktı. Menemen'de Asarlık Mahallesi'nde, Urla'da ise Balıklıova Mahallesi'nde çıkan yangın, yürekleri ağza getirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, yangını söndürmek için olay yerine geldi. 3 helikopter ve arazözle söndürme çalışmalarına başlayan ekipler, Urla'da yangını kontrol altına alırken Menemen'de ise yangının büyümesi durduruldu.

İzmir'de Menemen ve Urla'da orman yangını!

MENEMEN VE URLA'DA YANGIN

Urla'da mahalle sakinlerinin iddialarına göre bölgeden 2 araç uzaklaşırken yangın çıktı. Bu iddia, sabotaj iddialarını akla getirdi. Yangının çıktığı bölgede evi bulunan bir kişi ise evindeki eşyaları kurtarmak yerine çatısında bulunan Türk bayrağını kurtardı. 

MENEMEN'DE HELİKOPTER ARIZASI YAŞANDI

Menemen'de ise yangını söndürme çalışmalarına katılan bir helikopterde problem yaşandı. Su sistemindeki problem nedeniyle helikopter bir sahaya iniş yaptı. Arıza giderildikten sonra helikopter yeniden söndürme çalışmalarına katıldı. Ekipler, yangını tamamen söndürme çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de Menemen ve Urla'da orman yangını!

KARŞIYAKA YANGININI ÇIKARANLAR YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka'da da yangın çıkmış ve ekiplerin müdahalesi ile yangın söndürülmüştü. Yetkililer, izledikleri kamera görüntüleriyle birlikte yangını 3 kişinin başlattığını tespit etmiş ve bu kişiler gözaltına alınmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YAKIN BİR GRUP ÜSTLENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'ya yakın bir örgüt, İzmir'in birçok noktasında çıkarılan yangınları üstlenmişti. Yapılan açıklamada sadece İzmir'de değil, Ege bölgesinin büyük bölümünde çıkan yangınların kendileri tarafından başlatıldığı iddia edilmişti.