Kış aylarının başladığı şu günlerde, evlerde bozulmasını en son isteyeceğimiz şeylerin başında kombi ve radyatör petek geliyor. Soğuk günlerde kurtarıcımız olan kombi ve peteklerin bakımı ve temizliğinin periyodik olarak yapılması, evdeki diğer tüm makine ve eşyalardan daha fazla önem teşkil ediyor.

İzmir’de petek ve kombi bakımının önemi nedir? Petek ve kombi temizliği nasıl yapılır faydaları nelerdir? Petek ve kombi bakımı temizliği ne zaman kaç yılda bir yapılmalı? Kombi ve petek bakımı nedir yararları nelerdir? Kombi bakımı yapılmazsa ne olur? Sorularının yanıtları araştırılıyor. Kış aylarını sorun yaşamadan atlatmak isteyenler için bir rehber niteliği taşıyan içeriğimizde, kombi ve peteklerle ilgili insanların aklına en çok takılan sorulara ve bunların yanıtlarına yer vereceğiz. İzmir'de faaliyet gösteren Kombi Ege firması 7 gün 24 saat çağrı merkezi hizmeti vererek kombi bakımı ve petek temizliği konusunda tüm Ege bölgesine profesyonel teknik servis hizmeti vermektedir.

İzmir'de kombi ve peteklerin bakımı için ilk aklımızda tutmamız gereken şey, bunların çok geç olmadan, zamanında yapılması gerektiğidir. Bu sayede kış aylarını ısınma sorunu yaşamadan ve sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz. Yapılacak bakım ve temizlik işleri aynı zamanda hem petek ve kombilerin, hem de bunlara bağlı olan tesisatın ömrünü uzatacaktır.

Her marka ve modeldeki kombi ve peteklerin belirli periyotlarda bakımının yapılması, bunları kısa süreli değil, çok uzun yıllar boyunca kullanmamızı sağlar. Böyle bir durumda hem maddi olarak kazanç elde ederiz, hem de olası bir arıza durumuyla karşı karşıya gelmemizi en düşük riske indirgemiş oluruz.

Kombi bakımının önemi nedir, İzmir'de kombi bakımının faydaları nelerdir?

Özellikle kış aylarında kurtarıcımız olan kombiler, evlerin ve yaşam alanlarının en vazgeçilmez unsurları arasında yerlerini aldılar. Kombilerin muhtelif aralıklarla bakımının yapılması ise kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Kombi bakımı, kombilerin olası arıza durumlarının önlenmesi ve sağlıklı bir şekilde çalışmasının devam etmesi için gereklidir.

Aynı zamanda kombilerin uzun ömürlü olması ve maddi olarak bir kayba sebep olmaması için de kombi bakımı yaptırmak elzemdir. Bu alanda uzmanlaşmış profesyonel teknisyenler tarafından İzmir'de yapılacak kombi bakımı ve temizliği, rahat bir kış geçirmek için önceliklidir. Kombi bakımının faydaları arasında şunları sayabiliriz;

  • Kombi bakımı sayesinde doğalgazdan tasarruf edilir
  • Kombi bakımı ile elektrik tüketimi azalır
  • Kombi bakımı kombinizin ömrünü uzatır ve çıkabilecek arızaların önüne geçilmiş olur
  • Kombi bakımı, daha önce duyulan kombi seslerinin azalmasını sağlar
  • Kombi bakımının en önemli faydası verimli çalışmasıdır

İzmir'de kombi bakımı ne zaman kaç yılda bir yapılmalı?

İzmir'de kombi bakımı yılda en az 1 kez yapılmalı. Uzmanların ortak görüşü, kombilerin bakımının ve temizliğinin her yıl yapılması gerektiğidir. Her yıl en az 1 kez yapılacak kombi bakımı sayesinde enerji tasarrufu sağlamaktan verimli bir şekilde ısınmaya, can ve mal güvenliğinden maddi kayıpların önlenmesine, geniş bir yelpazede yarar elde etmek mümkündür.

İzmir'de kombi bakımını her yıl yaptırarak kabarık faturalardan kurtulabilir, olası arıza durumlarını önleyebilirsiniz. Kış aylarının ortasında 1 gün bile kombisiz kalmak sıkıntılı durumlar oluşturabilir. Sıcak ve huzurlu kış ayları için kombi temizliğini ve bakımını düzenli olarak yaptırmak gerekir. Hem kombilerin daha uzun ömürlü olması, hem ısınma kalitesinin azalmaması, hem de beklenmedik olumsuzluklarla karşılaşmamak için kombi bakımı her yıl en az 1 kez profesyonel teknisyenler tarafından yapılmalıdır.

Kombi bakımı temizliği yapılmazsa ne olur?

İzmir'de bulunan evlerimizde ve yaşam alanlarımızda kombi bakımı ve temizliği yapılmazsa birçok sorunla karşı karşıya kalırız. Birkaç yıl bakımı yapılmayan bir kombi ile her yıl bakımı ve temizliği yapılan bir kombi arasındaki farkı araştıran uzmanlar, her yıl bakımı yapılan kombinin yüzde 45 daha verimli çalıştığını, daha az arıza çıkardığını ve aynı oranda tasarruf sağladığı sonucuna ulaştılar. Kombi üreticileri de çok sık kullanılan kombilerin yılda 2 kere, sadece çok soğuk havalarda kullanılan kombilerin ise yılda bir kere mutlaka periyodik bakım yapılması gerektiğini belirtmektedir.

İzmir'de kombi bakımı temizliği yapılmazsa kombiden verim almak zorlaşır. Yıllarca bakımı yapılmayan kombiler gereğinden daha fazla devrede kaldığı ve sürekli olarak çalıştığı için birçok yönden zarar verir. Uzmanlar, verim kayıplarının yaşanmaması için ilk etapta sensör direnç ölçümü yapılmasının önemine dikkat çekiyor. Bu sayede hem yüklü elektrik ve doğalgaz faturalarının gelmesi önleniyor, hem de cihazın verimli ve sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi sağlanıyor. Bu açıdan bakıldığında, kombi bakımı ve temizliğinin yapılmasının birçok faydası bulunuyor. izmir petek temizliği randevunuzu almak için Kombiege firmasının çağrı merkezini 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İzmir kombi bakımı temizliği nasıl yapılır?

  • Kombi bakımı temizliği için ilk etapta kombi bacası temizlenir
  • Daha sonra kombinin önemli bir parçası olan fanı temizlenir
  • Kombinin yanma odası detaylı olarak temizlenir.
  • Bu işlemlerin ardından kombi ateşleme bujisi kontrolü yapılır.
  • iyonizasyon elektrodu kontrolü yapılır.
  • Su sıcaklık sensörlerinin genel kontrolü yapılır.
  • Kombinin ses problemi ya da herhangi bir vibrasyon problemi olup olmadığı kontrol edilir.
  • Kombinin bacası için çekiş ölçümü yapılır
  • Bu işlemle birlikte kombinin alev çıkış basıncı da ölçülür
  • Kombi modülasyon (alev ayarı) yapılır
  • Kombinin ana ejanjörü temizlenir ve tekrar yerine yerleştirilir
  • Kombi peteklerinin dönüş filtresinin temizliği yapılır
  • Kombi genleşme tankı için azot basıncı kontrol edilir
  • Kombi radyatör peteklerinin havası alınır
  • Peteklerin daha verimli ısınması için reglaj ayarı yapılarak işlem tamamlanır.

İzmir petek bakımı temizliği kaç yılda bir yapılır, ne zaman yapılmalı?

Uzmanların tavsiye ettiği şekilde, İzmir'de petek bakımı ve temizliği her yıl en az 1 kez yapılmalıdır. Periyodik olarak bakımı ve temizliği yapılan petekler daha iyi ısıtır ve enerji kaybını önler. Peteklerin bir bölümünün sıcak, bir bölümünün ise soğuk olması, o peteğin doğru bir şekilde çalışmadığını gösterir. Petek musluklarından çok az suyun gelmesi ya da hiç su gelmemesi, yine peteklerden kokusu olan pis bir suyun gelmesi de peteğin bakımı ve temizliğinin yapılması için işarettir.

Yılda 1 kez yapılacak petek bakımı ve temizliği sayesinde birçok yönden kazanç elde edebilirsiniz. Hem kombinin gürültülü şekilde çalışmasını önleyebilir, hem tüm noktaları ısınan radyatör petek sayesinde daha iyi ısınabilir, hem de yapılacak bakım sayesinde arıza yapmasını önleyebilirsiniz. Peteklerdeki sıcaklık dağılımının eşit ve homojen şekilde olması için petek bakımları her yıl yapılmalı. Isınma problemleri ile karşı karşıya gelmemek, hem peteklerin hem de kombinin ömrünü kısaltmamak için radyatör peteklerin temizliğini unutmamak gerekiyor.

İzmir petek bakımı temizliği nasıl yapılır?

  • Öncelikli olarak petekler, petek tesisatı ve vanalar gözden geçirilir
  • Bunlarda kaçak ya da tamir gerektiren bir durum varsa işlemlere başlanır
  • Petek yıkama ve temizleme makinasının tesisata monte edilmesi sağlanır
  • Bulunulan yer kirletilmeden petek temizleme işlemlerine başlanır
  • Gerekli hortumlar bağlanarak pis suyun tuvalet ya da lavaboya akması sağlanır
  • Petek ve tesisat sisteminin üst boruları ve iç sistemlerinin temizliği yapılır
  • Tesisat borularının altta kalan kısımları da bunun ardından temizlenir
  • Petekler yerlerine takılır ve düzgün çalışıp çalışmadıkları kontrol edilir.

Kombi Ege ile İzmir’de petek bakımı ve temizliği yaptırın

İzmir’in tüm ilçe ve semtlerine profesyonel hizmet veren Kombi Ege İzmir kombi ve petek teknik servisinden hızlı ve kaliteli bakım ve temizleme hizmeti alabilirsiniz. Petek bakımları son teknoloji ürünlerle yapılır. Kombi bakımını alanında uzman teknisyenler yapar. Kombi oda termostatında ise kablolu ve kablosuz seçenekleri ile hizmet verilir. Kombi Ege İzmir petek teknik servisi ve kombi bakımı uygun fiyatlarla sizleri bekliyor.

0232 335 52 75 kombi çağrı merkezi telefonundan Kombi Ege ile irtibat kurabilirsiniz. Profesyonel teknisyen ekipler, peteklerinizin ve kombilerinizin bakım ve temizlik işlemlerini yaparak, hem enerji tasarrufunda bulunmanızı sağlar, hem de düzgün çalışmayan petek ve kombilerinizin yüzünden kabarık faturaların gelmesini önler. Daha iyi ısınmak, petek ve kombilerinizin ömrünü uzatmak için kombi ve petek bakımınızı mutlaka yaptırın.