Polikarbon (PC), çeşitli uygulamalarda kullanılan bir plastiktir. Çeşitli biçimlerde, modern tasarımlar, tasarımcılar onu geliştirmek için modern bir gelecek tasarlamaktadır. Polikarbon bir dizi avantaj sunan bir plastik levhadır. Avantajları onu popüler bir seçim haline getirmiştir. Polikarbonat ham maddesi bis-fenol A maddesinin pirdin katalizörü ile birlikte fosgen maddesi ile polimerizasyonu ile üretilmektedir.

Polikarbon, ilaç şişelerinden, soda şişelerinden su şişelerine kadar her türlü üründe kullanılan bir plastik türüdür. Polikarbon hafiftir ve kırılmaya karşı dayanıklı, bu da onu darbeye dayanıklı olması gereken ürünlerde halk için popüler hale getirir.

Polikarbon, akrilikten daha güçlü bir termoplastik ve karbonat uygulamaları için kullanılır.  Polikarbon şeffaf olabilir ve yarı saydam bir malzeme olarak da kullanılabilir. Polikarbon çok yönlüdür ve hemen hemen her şekilde kullanılabilir. Polikarbon bisiklet kasklarında, araba camlarında ve su şişelerinde bulunur.

Polikarbon Özellikleri

Polikarbon, plastik kalıplanarak oluşturulabilir. Polikarbon ısıya, kimyasallara ve kırılmaya karşı dayanıklıdır. Polikarbon, camdan daha hafiftir. Polikarbon geri dönüştürülebilir. Polikarbon, CD kutularından kırılmaz telefon camına kadar her şeyi yapmak için kullanılır

Polikarbon genel olarak biçimlendirilebilir ve onu çok yönlü bir malzeme olarak sunar. Tüketicide kullanılan polikarbon savunması, hafif ve kırılmaya karşı dayanıklı olup mükemmel optik netlik sunar. Özetle polikarbon, sert, şeffaf bir termoplastik malzemedir. Dış darbe darbesi, yapısal ve tokluğa sahiptir.

Sonuç olarak, polikarbon şişeler, bardaklar, kaplar, borular, levhalar, ve filmler yapmak için kullanılır. Polikarbon ayrıca araba tamponlarında, arka lastikler ve arka tamponda yaygın olarak kullanılır. Polikarbon mükemmel darbe direncine, ısıya ve hava karşı dayanıklıdır. Polikarbon geniş bir kullanım alanına sahiptir.

İzmir ve çevre illerinde polikarbon levha alımlarında en çok tercih edilen marka “Polin Yapı” markasıdır. Detaylarla birlikte polikarbon alımı için iletişime geçmek adına aşağıdaki web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Polikarbon: https://www.polinyapi.com.tr/