İzmir’in farklı noktalarından Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan göçmenlere ve göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlar sürüyor. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 677 kişi yakalandı.

İZMİR SAHİL GÜVENLİKTEN OPERASYON

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı birimlerin Ege Denizi’nde yoğun mücadelesi sürüyor. Ölüme yolculuğa çıkan göçmenlere müdahale eden ekipler, İzmir’in bazı ilçelerinde denetimlerini sıklaştırdı. Gelen ihbarları ve çağrıları değerlendiren ekipler, Foça, Çeşme, Seferihisar ve Menderes ilçelerinde bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, Foça’da 38, Çeşme’de 205, Seferihisar’da 55, Menderes’te 80 göçmen yakaladı. Toplam 378 göçmeni yakalayan ekipler, göçmenleri İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim etti.

JANDARMA 299 KİŞİYİ YAKALADI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de göçmen operasyonlarını sürdürüyor. Çeşme, Selçuk, Menderes, Dikili ve Karaburun ilçelerinde operasyonlar düzenleye jandarma ekipleri, 299 yabancı uyruklu kişiyi yakaladı. Jandarmanın operasyonunda, göçmenleri yurt dışına kaçırmaya çalışan 7 şüpheli de gözaltına alındı. Göçmenler İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.