İzmir’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. İzmir için sokağa çıkma yasağı ilan edilsin diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, en kritik 2 haftalık sürece girildiğini söyledi. Dünyadaki gelişmeler ve Türkiye’deki gidişat izlendiğinde ortaya bu tablonun çıktığını kaydeden Başkan Tunç Soyer, İzmir Valiliği öncülüğünde gerçekleşen İzmir Pandemi Kurulu Toplantısı’nda, bu salgının yayılma hızının hafifletilmesi için 2 hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu söylediklerini dile getirdi.

İZMİR’DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

İzmir’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için toplantıda öneri sunduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 haftalık kritik süreçte katı bir tedbir alınamaması durumunda, sağlık altyapısının büyük sorunlar yaşayacağını söyledi. Takdirin İzmir Valisi’nde olduğunu, ancak İzmirlilerin de sokağa çıkmayı mümkün olduğu kadar kontrol altında tutması gerektiğini ifade eden Başkan Soyer, aksi takdirde kritik dönemde ağır tablolarla karşılaşmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İZMİR’DE KRİZ BELEDİYECİLİĞİ BAŞLADI

İzmir’de kriz belediyeciliği adı altında yönerge hazırladıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, yönergenin en kısa zamanda İzmirlilerle paylaşılacağını, bilinen belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğini kaydetti. Bütçe, stratejik plan ve yatırım önceliklerinin yer değiştirdiği bir dönem olduğunu söyleyen Başkan Soyer, buna uygun yeni bir mevzuatın gerektiğini, İzmir’in ilçelerindeki kriz dönemiyle ilgili yapılan yeni uygulamaların olduğunu, bunun yasal dayanağa kavuşmasının herkes için daha iyi olacağını dile getirdi.