İzmir’de süt üreten kooperatiflerden süt temin ederek bunları İzmirli çocuklara dağıtan ve çocukların gelişimine katkı sunarken kooperatiflerin de büyümesine de imkân veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Süt Kuzusu” projesi için yeni bir anlaşma imzaladı. İzmir’de faaliyet yürüten Tire Süt Kooperatifi ve 3 kooperatifle daha alım sözleşmesi imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de uygulanan bu sistemin Türkiye’ye örnek olacağını kaydetti.

155 BİN ÇOCUĞA SÜT DAĞITILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve süt kooperatifleri arasında imzalanan anlaşma için buluşan taraflar Kadifekale Pagos Üretici Pazarı’nda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de hayata geçen bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecekleri dile getirdi. İzmir’in örnek alınması durumunda ülkenin kurtulacağını, tarımın bir kilit olduğunu kaydeden Başkan Soyer, bu kilidin anahtarının ise İzmir olduğunu vurguladı. “Süt Kuzusu” projesinin tarımı desteklediğini ve çiftçilere sahip çıktığını söyleyen Başkan Soyer, imzaladıkları anlaşma ile daha çok süt alacaklarını ve bu sütleri daha çok çocuğa ulaştıracaklarını kaydetti. İzmir’in Aliağa, Foça, Kemalpaşa, Menemen, Menderes, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerinde 96 mahallede 20 bin çocuğa süt dağıtacakları bilgisini paylaşan Başkan Soyer, bunun daha başlangıç olduğunu, 155 bin çocuğa süt dağıtacaklarını ve üreticiyi desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

İZMİR MODELİ ÖRNEK ALINMALI

Süt alım sözleşmesinin imzalandığı törende söz alan Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir’de üretenlerle tüketenlerin bir araya geldiği, verilen emeklerin muhafaza edildiği bir noktada durduklarını ifade etti. İzmir modeline vurgu yapan Eskiyörük, Türkiye’nin tüm illerinin bu modeli örnek alması gerektiğini söyledi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından Başkan Tunç Soyer Kadifekale Pagos Üretici Pazarı’nı gezdi ve bölge halkıyla sohbet etti.