İzmir’de toplu taşıma araçlarını kullananların sayısı koro virüsü endişesi ve okulların tatil edilmesi sebebiyle önemli ölçüde azaldı. Cumartesi ve Pazar günlerinde tüm toplu ulaşım araçlarına biniş sayısı, bir önceki hafta sonuna göre yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş yaşadı ve 1 milyon 874 bin 732 oldu.

BAŞKAN TUNÇ SOYER’DEN CORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplu ulaşımdaki düşüşle ilgili açıklama yaptı. Korona virüsün Türkiye’de de görülmesinin ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yoğun uyarıların etkili olduğunu söyleyen Başkan Soyer, okulların tatil edilmesinin tatil olarak algılanmaması gerektiğini, ebeveynlerin bu süreci ara verme değil, çocukların eğitimlerini evde sürdürmeleri gereken bir dönem olarak değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İZMİR’DE CORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Alınan tüm kararların corona virüsün yayılmasını engellemek için alındığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, toplu ulaşım araçlarına binişlerdeki bu düşüşün, İzmirlilerin durumun ciddiyetinin farkında olduğunu gösterdiğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ulaşım birimlerinin (ESHOT, İZDENİZ, İZBAN vb.) aynı şekilde hizmet vermeyi sürdürdüğünü kaydeden Başkan Soyer, tüm ulaşım araçlarının rutin sefer programlarına devam ettiğini, sefer sayılarının azalmadığını, düzenli dezenfekte çalışmalarının ise sürekli yapıldığını dile getirdi.