İzmir'de ulaşım 29 Ekim günü 1 kuruş! İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı İzmir etkinlikleri kapsamında toplu ulaşım araçlarının kullanımını 1 kuruş olarak belirledi. Bu kapsamda 29 Ekim günü kullanılacak olan ESHOT, İZBAN, İZDENİZ toplu ulaşım araçlarında, fiyatlandırma 1 kuruş olarak yapılacak.

İzmir'de ulaşım bedava mı? 29 Ekim için karar çıktı

29 EKİM'DE İZMİR'DE ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir'deki kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri yanı sıra birçok ilçede kutlama programı düzenleniyor. İzmir'de 29 Ekim Salı günü saat 10.00'da başlayacak etkinlikler, gün boyunca devam edecek. Saat 20.30'da 350 metrelik Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na götürülecek ve 21.00'de Leman Sam ve Yeni Türkü konseri başlayacak.

İzmir'de ulaşım bedava mı? 29 Ekim için karar çıktı

İzmir'deki etkinlik programı için tıklayın...

YEREL YÖNETİMLER ÜCRETSİZ YAPAMIYOR

Yasa uyarınca yerel yönetimler, toplu ulaşım araçlarının fiyatlarını ücretsiz olarak belirleyemiyor. Bu nedenle belediyeler, toplu ulaşım ücretlerini en fazla 1 kuruşa düşürebiliyor. Toplu ulaşım yapılmasına karar veren tek kurum ise Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Türkiye'de herhangi bir yerde ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

İzmir'de ulaşım bedava mı? 29 Ekim için karar çıktı

Türkiye'nin birçok yerinde, 29 Ekim gibi bayramlarda vatandaşların kutlama coşkusunu daha fazla yaşayabilmesi ve trafik probleminin en aza indirilmesi için bu tür uygulamalar yapılıyor.

İzmir'de ulaşım bedava mı? 29 Ekim için karar çıktı

İzmir'in ilçelerindeki kutlama programı için, ilçelerin isimlerine tıklayabilirsiniz.

Ödemiş

Bornova

Kemalpaşa

Bayraklı

Selçuk

Karabağlar

Aliağa

Urla

Gaziemir

Karşıyaka

Çiğli

Torbalı

Bergama