İzmir’de yapılan “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Harun Yazar, İzmirli öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI

‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ etkinlikleri kapsamında, yaya güvenliğine dikkat çekmek için İzmir’deki yaya geçitlerinde yapılan “Yaya Geçidi Nöbeti Farkındalık Etkinliği”nde emniyet birimleri nöbet tuttu. Sürücülere yaya önceliği hakkında hazırlanan broşür dağıtan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, trafikte önceliğin yayalara ait olduğu konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

İZMİR VALİSİ EROL AYYILDIZ ETKİNLİĞE KATILDI

“Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” sloganıyla yapılan etkinlikte görev alan polis ekipler, İzmir merkezinde ve ilçelerde bulunan yaya geçitlerinde nöbetteydi. Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde seyreden araçların durduran İzmir Valisi Ayyıldız, sürücülerle tek tek konuşarak broşür verdi. İzmir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri de etkinliğe katıldı. Sürücülerin hızlı araç kullandıklarını söyleyen öğrenciler, yaya geçidinden geçerken tedirgin olduklarını dile getirdi.

AYYILDIZ: TRAFİKTE EN ÖNEMLİ UNSUR İNSAN

Etkinlik hakkında konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaya güvenliğine dikkat çekmek, trafiğin olumlu yanlarını ön plana çıkarmak ve olumsuz yanlarını ortadan kaldırmak için etkinlik düzenlediklerini, trafikte en önemli unsurun insan olduğunu kaydetti. Trafik etrafında dönen tüm olumsuzluklardan insanı uzaklaştırarak, sağlıklı bir trafik ortamının oluşturulmasını sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Vali Ayyıldız, insanın en temel hakkı olan yaşama hakkının en sağlıklı şekilde korunması gerektiğini, trafikte önceliğin yayada olduğunu dile getirdi.