İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerinin katı atıklarından elektrik ve gübre üretmek için harekete geçti. Yapımı süren Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tesisin çevre ve istihdam açısından bölge için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Küçük Menderes Havzası’nın katı atıklarını elektriğe dönüştürecek çevre projesi hızla devam ediyor. Katı atık sorununu çözmek ve ekonomik bir değere dönüştürmek için yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisin sadece Ödemiş’e değil, bölgeye hizmet etmesini sağlayacak.

BAŞKAN TUNÇ SOYER’DEN TESİSİ İNCELEDİ

Ödemiş’te bulunan tesiste inceleme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin memleketimiz için heyecan verici bir çalışma olduğunu, tesise gelen atıkların ayrıştırılacağını, ambalaj atıklarının geri dönüşüm sanayiinde hammadde olarak kullanılacağını, organik atıklardan enerji ve gübre üretileceğini kaydetti. Tesisin aynı zamanda bölgedeki yüzlerce kişiye istihdam kapısı olacağını dile getiren Başkan Soyer, yapımı hızla devam eden tesisin İzmir’e ve bölgeye hayırlı olmasını diledi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise tesisin yapımının güzel bir iş birliği ile sürdüğünü, tesisin bölgeye hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

GÜNLÜK BİN 600 TON ATIK İŞLENECEK

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 2. Şeytanlı Karaağaç mevkiinde 50 bin 247 metrekarelik bir alanda kurulan tesisin günlük bin 600 ton atık işleme kapasitesine sahip olacağı bilgisi paylaşıldı. Tesisin tamamen kapalı olarak kurulduğu, yıllık 60 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek miktarda elektrik enerjisi üreteceği ve Ekim ayında hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi.  Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi, Çiğli ve Bergama’nın ardından İzmir’de hayata geçen üçüncü tesis olacak.