İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla İzmir’de GreenTech 2019 toplantısını organize etti. GreenTech 2019 İzmir toplantısına teknoloji firmalarının temsilcilerinin yanı sıra, bu alanda faaliyet yürüten girişimciler, bakanlıkların ve belediyelerin temsilcileri ile üniversitelerden teknoloji bölümü akademisyenleri katıldı. Teknolojik gelişimlerin ve sürdürülebilir teknoloji başlıklarının görüşüldüğü toplantıya yeşil teknoloji hakkındaki görüşler damga vurdu.

SOYER “YEŞİL TEKNOLOJİ” DEDİ

GreenTech 2019 İzmir programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üretilen teknolojilerin çevreyle bir bütün olması gerektiğini ifade etti. Yeşil teknoloji hakkında konuşan Başkan Soyer, gelecek nesiller için daha yaşanılabilir ve sağlığı önceleyen bir dünyanın miras bırakılmasının yeşil teknolojiden geçtiğini söyledi. Yaşamın tüm alanlarında, tarımda, sanayide ve diğer iş kollarında geliştirilecek yeşil teknolojiler ile geleceği yaşanılabilir kılabileceklerini ifade eden Başkan Soyer, bu alanda çalışma yapanlar ve girişimciler ile birlikte bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. İzmir’in teknolojik gelişimler için bir başlangıç noktası olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, İzmir’de binlerce yıldır ticaret yapıldığını, değişik kültürlerin bir araya geldiği limanın İzmir olduğunu söyledi. İzmir’in bu ayrıcalıkları hala bünyesinde barındırdığını söyleyen Başkan Soyer, İzmir’in girişimcilik ve inovasyonun kaynağı olmayı sürdüreceğini söyledi.

YENİ FİKİRLER İZMİR’DEN DÜNYAYA YAYILACAK

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) girişimciler ve sektörler için çalışmalar yaptığını ve İzmir’in inovasyon potansiyelini ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bu çalışmalara katkı sunarak, sektörler ve girişimcilerle iletişimini büyüteceğini ve İzmir’in teknoloji ve inovasyon şehri olması için çabasını sürdüreceğini söyledi. İzmir’in dünyada ve Türkiye’nin her yerinde ortaya çıkacak girişimlerin ve fikirlerin başlangıç noktası olması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, yeni fikirlerin İzmir’den dünyaya yayılması için, İzmir Büyükşehir Belediye olarak ellerinden gelen tüm katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

İNOVASYON VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ardından GreenTech 2019 İzmir toplantısında konuşan İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, gelecek yıllarla ilgili öngörülerini katılımcılarla paylaştı. Temiz enerji yatırımlarının ve kullanımının çoğalacağını ifade eden Yavuz, teknolojinin ve inovasyonun ülkelerin kalkınması için gerekli olduğunu vurguladı. Türkiye’de inovasyonun büyümesi ve katma değer olarak geri dönüşünün sağlanmasının önemine değinen Yavuz, Türkiye ekonomisine katkı sağlanması için işbirliklerinin yapılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından programda yeşil teknoloji sunumları yapıldı ve proje sahipleri kendilerine sorulan yeşil teknoloji sorularına cevap verdi.