İzmir'de uzun süredir toplu ulaşım sırasında kullanılan Kentkart'lar, 2015 yılında alınan bir kararla İzmirim Kart'a dönüştürülmüştü. Vatandaşlar, var olan kartlarını kullanmaya devam etmiş ancak yeni kartlar "İzmirim Kart " olarak satışa çıkmıştı. izmirim kart bakiye sorgulama ve yükleme yapmak isteyen İzmirliler, bu yüklemelerin nasıl yapılacağını merak ediyor. İzmirim Kart için gerçekleştirilebilecek tüm olanakları, haberimizden öğrenebilirsiniz.

İZMİRİM KART BAKİYE YÜKLEME - SORGULAMA

İzmirim Kart'a sahip olan vatandaşlar, İzmirim Kart bakiye yükleme (ESHOT bakiye yükleme) işlemini, 3 farklı şekilde gerçekleştirebiliyor. İzmirim Kart bakiye yükleme seçenekleri şu şekilde:

ESHOT resmi internet sitesinden İzmirim Kart bakiye yüklemek için online.eshot.gov.tr/giris adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelecek ekranda akıllı kart numarasını ve güvenlik kodunu girin. Sistem, sizin kartınızla ilgili bilgilere ulaştıktan sonra yükleme miktarını ve kredi kartı bilgilerinizi girdikten sonra yükleme tamamlanacak.

İzmirim Kart - ESHOT bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi mobil uygulamasından İzmirim Kart bakiye yükleme yapmak için akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden, İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi mobil uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle, Google Play Android veya Apple İos mağazalarından bu uygulamayı indirin. Uygulamayı indirdikten sonra önünüze "İzmirim Kart bakiye sorgulama" sekmesi açılacak. Buraya tıkladığınızda karşınıza İzmirim Kart bakiyenizi sorgulamak için kart bilgilerini yazabileceğiniz alan gelecek. Buradan kart bilgilerinizi doldurarak İzmirim Kart (ESHOT) bakiye sorgulama ve yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi mobil uygulamaları

Android için tıklayın ve Apple İos için tıklayın

ESHOT resmi mobil uygulamasından İzmirim Kart (ESHOT) bakiye sorgulama ve yükleme yapmak içinde, yine aynı şekilde Google Play Android veya Apple İos mağazalarından "ESHOT Mobil" uygulamasını indirin. Yükleme gerçekleştikten sonra uygulamayı çalıştırın. Uygulamada karşınıza "Ana sayfa", "İzmirim Kart", "Profilim", "Alarmlarım" ve "Diğer" yazılı 5 farklı kategori gelecek. Buradan "İzmirim Kart" sekmesine tıkladıktan sonra kart bilgilerinizi yazarak bakiye sorgulama ve yükleme yapabilirsiniz.

ESHOT resmi mobil uygulamaları

Android için tıklayın ve Apple İos için tıklayın

Tüm bu işlemleri gerçekleştirmek için aktif bir internet bağlantınızın da bulunması gerektiğini unutmayın.

İzmirim Kart - ESHOT bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

ESHOT ÖĞRENCİ KARTI BAŞVURUSU

ESHOT Öğrenci Kartı (İzmirim Kart) almak isteyen öğrencilerin, bazı nitelikleri karşılamaları gerekiyor. ESHOT'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kimlerin öğrenci kartı alıp kimlerin alamayacağı ve öğrenci kartının nasıl alınacağı duyuruldu.

ESHOT Öğrenci Kartı alacak öğrencilerin, resmi ve özel eğitim kurumlarında kayıtlı olması gerekiyor. Açık ilköğretim ve açıköğretim lisesi öğrencileri de karttan faydalanabiliyor. Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim görenler, üniversite, yüksek lisans, doktora, askeri lise, polis meslek yüksek okulu öğrencileri ve ERASMUS öğrencileri, öğrenci kartından yararlanabiliyor.

Açık öğretim lisesinde 13. dönemini okuyan, kaydı silinen, üniversitede 2 yıllık bölümde 5. yılını okuyanlar ile 4 yıllık bölümde 8. yılı okuyanlar, TÖMER, kurs, dershane, tıpta uzmanlık, dil eğitim araştırma ve uygulama öğrencileri, pedagojik formasyon öğrencileri, özel statüde öğrenim görenler ve İzmir olgunlaşma enstitüsü öğrencileri ise ESHOT Öğrenci Kartı'ndan yaralanamıyor.

ESHOT Öğrenci Kartı için gerekli nitelikleri taşıyan öğrenciler, ESHOT'un resmi internet sitesinde bulunan ön başvuru formunu doldurduktan sonra ESHOT Genel Müdürlüğü KURUM TAHSİLAT hesabına parayı yatırıyor. Öğrenciler, son 6 ayda çekilmiş olan biyometrik fotoğrafını başvuru formuna kaydediyor. Öğrenciler, başvurularının ne durumda olduğunu, yine aynı adresten takip edebiliyor. Başvuru sonrası onay alan öğrenciler, kart numaralarını bu adresten öğrenerek Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğüne giderek kartlarını alabiliyor. Kartın çalınması halinde belli bir ücret karşılığında yeni kart çıkartılabiliyor. Başvuru yapıp kartını almayan öğrencilerin kartları 3 ay sonra imha ediliyor. Bu öğrencilerin yeniden başvuru yapması gerekiyor.

İzmirim Kart - ESHOT bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

ESHOT 65 YAŞ KARTI BAŞVURUSU

ESHOT 65 Yaş Kartı almak için 65 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Bu kartı alabilmek için eshot.gov.tr adresinden ya da Konak Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğüne bir adet biyometrik fotoğraf ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki ESHOT 65 Yaş Kartı ücreti ne kadar? ESHOT, 65 yaş kartı için ücret talep etmiyor. 65 yaşını dolduran kişiler, bu karta ücretsiz olarak sahip oluyor.

İzmirim Kart - ESHOT bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

ESHOT ÖĞRETMEN KARTI BAŞVURUSU

ESHOT Öğretmen Kartı almak isteyen öğretmenlerin ise taşıması gereken bazı özellikler bulunuyor.

Kadrosu öğretmen olup da fiilen görev yapanlar, okullarda yönetim görevi olanlar, halk eğitim merkezi müdürlüklerinde öğretmenlik yapanlar ve 4/B sözleşmeli öğretmenler, öğretmen kartı alabiliyor.

GİH veya YH sınıfında görev yapan MEB personeli, ücretli öğretmen Vekil öğretmen, usta öğretici, kadrosu öğretmen olup da fiilen görev yapmayanlar, müfettiş, özel okulda görev yapan öğretmenler, üniversite Öğretim görevlileri, okutmanlar, dershanede görevli öğretmenler, kurs öğretmenleri ve emekli öğretmenler, ESHOT Öğretmen Kartı alamıyor.

Kart için gerekli nitelikleri taşıyan öğretmenler, ön başvuru formunu doldurduktan sonra KURUM TAHSİLAT hesabına para yatırıyor. Kart tesliminde MEB bilişim Sistemleri veritabanından alınan imzalı ve onaylı görev yeri belgesi ve Diğer Bakanlıklara bağlı okullarda görev yapan öğretmenler için; okul tarafından yazılan talep yazısı ve Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı Personeli olduğunu gösterir personel hareket onayı talep ediliyor.

İZMİRİM Kart kullanılan işletmeler şu şekilde:

  • Toplu Ulaşım Araçları (otobüs, metro, banliyö ve vapur)
  • Otoparklar (İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen)
  • Bisim (Bisiklet kiralamak için üye olunması gerekmektedir)
  • Teleferik
  • İzmir Doğal Yaşam Parkı
  • Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
  • Buz Pisti
  • Akıllı Tuvaletler