Son dakika İzmir... İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Agora kazı alanı, turizmin yeni merkezi olacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak için en değerli tarihi eser olan Agora'ya giderek çalışmaları yakından takip etti. 

Dünyanın en zengin Yunanca duvar yazısının bulunduğu Agora'da, eserlerin Milattan Sonra 2. yüzyıl ile 4. yüzyıl arasında yapıldığı düşünülüyor.  Agora Kazıları Başkanı Akın Ersoy, yaptığı açıklamada Agora'yı yılın ilk 6 ayında 40 bine yakın turistin ziyaret ettiğini ifade ederek bu bölgenin yakın coğrafya için büyük önem taşıdığını söyledi. 

AVRUPA'DAN TURİST GELECEK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Başkan Abdül Batur ise amaçlarının Agora'yı daha fazla turist çekecek hale getirmek olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde Selanik - İzmir seferlerinin yapılmasıyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını hatırlatan Batur, seferlerin başlamasıyla birlikte Konak'ın 2 günde 1 gemi ağırlayacağını söyledi. Seferlerin başlamasıyla sadece Yunan turistlerin değil, diğer Avrupa ülkelerinden vatandaşların da İzmir'i görmeye geleceğini ifade eden Batur, böyle bir tarihi değere sahip olduklarından dolayı mutlu olduğunu belirtti. 

KONAK AGORA'YA NASIL GİDİLİR? 

Konak ilçe sınırları içinde bulunan Agora, Namazgah semtindedir. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na çok yakındır. Milattan Önce 4. yüzyılda kurulmuştur. Agora'da henüz tüm eserler çıkarılmamış, kazı çalışmaları devam etmektedir. Konak Agora Ören Yeri'nin konumu itibarıyla ulaşımı kolaydır. İzmir'in herhangi bir bölgesinden metroya ulaşıp, metroda Çankaya durağında inebilir ve 10 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Agora'ya ulaşabilirsiniz. 

Agora Ören Yeri, her gün 08.30 ila 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Agora Ören Yeri Giriş Ücreti ise 10 TL'dir. Müze Kart ile ilgili bilgi almak için tıklayın...