Türk gıda sektörü, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı konumunda olan Amerika Birleşik Devletleri’ne, 2018 yılında 927 milyon dolarlık gıda ürünü ihraç etti. 23-25 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak 65. Summer Fancy Food Fuarı 2019'a hazırlanan gıda firmaları 39 firma ile Amerika’ya çıkarma yapacak.

ORGANİZASYONU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ YAPIYOR

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Amerika’da 65. kez düzenlenecek Summer Fancy Food Fuarı, 23-25 Haziran 2019 tarihlerinde New York’da başlıyor. Fuarın Türkiye ayağı organizasyonunu ise 1998 yılından bu yana Ege İhracatçı Birlikleri yapıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Summer Fancy Food Fuarı’na 22. Kez katılacaklarını, 39 Türk firmasının ürünlerini çeşitli etkinlikler düzenleyerek Amerikalı alıcılara ve dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılara tanıtacaklarını söyledi.

TÜRKİYE STANDINDA PİŞİRİM ETKİNLİĞİ VE TÜRK KAHVESİ TADIMI YAPILACAK

Summer Fancy Food Fuarı’nda Türkiye standı da yer alacak. Stantta yapılacak pişirim etkinliği ise uzun zamandır Amerika’da yaşayan Şef Özlem Oğuzcan Cranston tarafından gerçekleştirilecek. Usta şef Özlem Oğuzcan Cranston, Türk ürünleri ile farklı sunumlar hazırlayacak ve fuar katılımcılarına lezzet şöleni yaşatacak. Türkiye standında ayrıca Türk Kahvesi tadım alanı da olacak.

BİROL CELEP: 150 MİLYAR DOLARLIK İTHALATTAN 2 MİLYAR DOLARLIK PAY ALMAK İSTİYORUZ

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, fuarda Türkiye’nin önemli bir gıda tedarikçisi olduğunun mesajını vereceklerini söyledi. Amerika’nın yıllık 150 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı yaptığını, bu ithalattan 2 milyar dolarlık pay almak istediklerini söyleyen Celep, Summer Fancy Food Fuarı’nın bu hedefin gerçekleşmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye’den 39 firma ile fuara katılacaklarını ve fuarda tadım etkinlikleri de düzenleyeceklerini söyleyen Celep, Türk gıda ürünlerinin tüm dünyada bilinirliğini arttırmak ve ihracata katkı sağlamak için çaba göstereceklerini söyledi.

SUMMER FANCY FOOD FUARI’NA 55 ÜLKEDEN 2 BİN 500 FİRMA KATILACAK

Summer Fancy Food Fuarı’na öncelikli olarak kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı, meyve ve sebze, hububat ve bakliyat, bitkisel yağlar, ormanlar ürünleri, baharat ve şekerleme sektörlerinden katılım sağlanacak. Fuara 55 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde firmanın katılması bekleniyor. Ayrıca fuarı 25 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.