İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda 4. Sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki Elanur Akıncı, dünya çapında İngilizce olarak düzenlenen Caribou Matematik yarışmasında gururumuz oldu ve dünya birinciliğini kazandı. 10 yaşındaki İzmirli dahi kız, kendi ürettiği kodlama harflerle de günlük yazıyor. 1. Sınıfa giderken öğretmeninin teşviki ile Bilim Sanat Merkezi Sınavlarına katılan ve sınavlardan başarıyla geçmesinin ardından Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim görmeye başlayan Elanur Akıncı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde ediyor. İngilizceye de hakim olan Elanur Akıncı, dünya çapında İngilizce olarak düzenlenen Caribou Matematik Yarışmasında 7 bin 328 yarışmacıyı geride bıraktı ve birinci oldu.

ELANUR AKINCI'NIN BAŞARISI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Elanur Akıncı’yı ödüllendirdi. 10 yaşındaki Elanur Akıncı, annesi, sınıf öğretmeni ve okul müdürü ile birlikte İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’yi ziyaret etti. Elanur’un dezavantajlı bir bölgeden olduğu halde, ailesinin ilgilenmesi ve öğretmenlerin katkısı ile dünya birinciliği kazandığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, Elanur’un gayreti ve planlı çalışması ile bu başarının kazanıldığı dile getirdi.

KENDİ ALFABESİ İLE GÜNLÜK YAZIYOR

Elanur Akıncı’nın iyi derece İngilizce konuştuğu, ikinci yabancı dil olarak da Fransızca öğrendiği bilgisi paylaşıldı. Yeni bir harf kodlama biçimi icat eden ve bununla günlüğünü de yazan Elanur Akıncı, kendi oluşturduğu alfabe ile günlük kaleme alıyor ve tasarladığı projeleri kâğıda döküp çizimlerini de yapıyor.