2018 yılının Kasım ayında löseminin özel bir türü olan JMML ile mücadele eden Öykü Arin Yazıcı'nın sağlığına kavuşması için 100 bine yakın numune toplanmıştı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Öykü Arin Yazıcı'nın ailesi ve Öykü Arin'e Umut Ol Ekibi, İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı. Grup, toplanan numunelerin hızlı bir şekilde taranması için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

100 BİN KAN ÖRNEĞİ İNCELEME BEKLİYOR

Basın açıklamasını okuyan Öykü Arin'in dayısı Erbil Şen, Öykü için her geçen dakikanın önemli olduğunu ve henüz 100 bine yakın kan örneğinin incelenmediğini, kan örneklerinin laboratuvarda beklediğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığının inceleme kapasitesinin artmasından dolayı teşekkürlerini sunan ancak bu rakamın yeterli olmadığını söyleyen Şen, tüm lösemi hastalarının bir an önce iyileşmesi için kan örneklerinin incelenmesi gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Lösemi hastalarının sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Şen, umutlarının artması için acil taramaların yapılmasını istedi. Şen, sözlerini kan örneklerinin incelenebilmesi için uygun olan üniversite ve özel hastanelerin devreye girmesini isteyerek sonlandırdı.

ÖYKÜ ARİN YAZICI KİMDİR?

3,5 yaşındayken İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde juvenil myelomonositik lösemi tanısı konan Öykü Arin Yazıcı'nın sağlığına kavuşması için uygun donör bulunması gerekiyor. Başlatılan kampanya Türkiye çapında büyük yankı oluştururken on binlerce kişi Öykü için numune verdi. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da başlatılan kampanyada Öykü için numune aranıyor.