İZSU Genel Müdürlüğü, salgın sürecinde sosyal mesafenin korunmasını sağlayan ve bekleme sürelerini azaltan e-randevu sistemine normalleşme sürecinde de devam edecek. Başarılı olan uygulamadan 20 Nisan 2020 tarihinden bu güne 13 bin İzmirli vatandaşın faydalandığı bilgisi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, e-randevu sistemini kalıcı hale getirdi. Vatandaşların sıra beklemeden işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirdiği elektronik randevu sistemine yoğun ilgi gösterildi. 30 ilçede hayata geçen ve normalleşme sürecinde de devam eden randevu sisteminden İzmirlilerin memnun olduğu dile getirildi.

İZMİRLİLER E-RANDEVU SİSTEMİNDEN MEMNUN

Telefonla ya da internet üzerinden başvuru yapan abonelerin randevu saatleri personel sayısına göre ortalama 15 dakika aralıklar düşünülerek belirlenmeye devam ediyor. Abone işlemlerinin yapıldığı katta ise önlem maksadı ile veznedar sayısı kadar işlem alınıyor. İzmirli vatandaşlar, sıra alıp beklemek yerine telefonla randevu alıp işlemlerin yapılmasının büyük kolaylık olduğunu, randevu saati geldiğinde sıra beklemeden işlemlerin yapıldığını söylüyor.

İZSU E-RANDEVU NASIL ALINIYOR?

İZSU e-randevu almak isteyen İzmirliler İZSU Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde üzerinden veya 185 numaralı çağrı merkezini arayıp randevu alabiliyor. Randevu günü ve saati ise vatandaşlara SMS yoluyla bildiriliyor. Aboneler belirtilen saat dilimi içinde abone hizmet merkezlerine gitmeleri halinde sıra beklemeden işlemlerini yaptırabiliyor.