Son dakika İzmir haberleri… İzmir İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanmasına yönelik olarak, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordine ve talimatları doğrultusunda çalışmalar yürüttü. İlçe Jandarma Komutanlıkları ve jandarma dedektifleri olarak da bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlıları yakalamak için teknik ve fiziki takip başlattı. Yürütülen takip sonucu , İzmir’in Kemalpaşa, Dikili, Torbalı ve Ödemiş ilçelerinde adresleri belirlenen zanlıları yakalamak için 14 Ocak tarihinde 5 ayrı operasyon düzenlendi.

Jasat ekipleri İzmir’de 1 günde 5 zanlı yakaladı

Ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.Y. Kemalpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.K. Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'nde, 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.D. Dikili ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde yakalandı. Ayrıca 4 farklı suçtan aranan ve hakkında 13 yıl 33 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.U. Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde, 7 farklı suçtan aranan ve hakkında 10 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.Ö. ise Ödemiş ilçesi Üç Eylül Mahallesi'nde kıskıvrak yakalandı.

5 şüpheli de tutuklandı

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki sorgu ve işlemlerinin ardından adliyelere sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkan 5 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir İI Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayişin sağlanması ile kaçakçılıkla mücadele etmek için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

son dakika izmir haberleri