İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Karabağlar ilçesinde başlayan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle Seferihisar, Menderes ilçelerine ilerleyen orman yangınından dolayı kül olan 500 hektarlık alan için yeşillendirme çalışmaları yapılacak. Bölgenin ağaçlandırılması için arazide hazırlıklar başladı.

30 AĞUSTOS’TA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

18 Ağustos’ta Karabağlar’a bağlı Tırazlı’da ormanlık bölgede başlayan yangın, 53 saat boyunca kontrol altına alınamamış, rüzgârın etkisiyle Menderes ve Seferihisar ilçelerine ilerlemişti. Ayrıca Balçova ve Narlıdere ormanlarına yangının sıçramaması için büyük çaba sarf eden ekipler, yangını 3. gününde kontrol altına alabilmişti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan orman yangınında 500 hektarlık alanın kül olduğu anlaşılmıştı. Üzerinde çeşitli tartışmaların sürdüğü orman yangını ile harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, soğutma çalışmalarının bitmesinin ardından teknik incelemelerini de tamamladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hazırlıklara başlayan yetkililer, Karabağlar bölgesindeki ormanların yeniden yeşermesi için arazinin hazırlanması çalışmalarına başladı.

KARABAĞLAR’A İLK FİDAN 11 KASIM’DA DİKİLECEK

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, ilk olarak yanan bölgeden ağaç enkazlarını temizlemek ve bölgenin ağaç dikimine hazır hale getirilmesi için çok sayıda personel ve iş makinesi ile bölgeye gitti. Dozerlerin ve kesim işçilerinin çalışmalara başladığı ve bölgeye ilk fidanın 11 Kasım 2019’da dikileceği kaydedildi. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de bir etkinliğin yapılacağı ve milyonlarca fidanın toprakla buluşacağı gelen bilgiler arasında. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Karabağlar ormanlarının küllerinden yeniden doğacını kaydetti.