İzmir’in Karaburun ilçesinde nergis çiçeği üretiminin arttırılması için nergis soğanı dağıtım töreni düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile birlikte çok sayıda üretici ve Karaburunlu vatandaş katıldı. Törende 64 üreticiye 317 bin 500 nergis soğanı dağıtıldı.

KARABURUN’DA NERGİS SOĞANI DAĞITILDI

İzmir’de tarımın ve hayvancılığın güçlenmesi ve kooperatiflerin desteklenmesi için faaliyet yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburunlu üreticilerin yüzünü güldürdü. Nergisi ile ünlü Karaburun’da azalan üretimin arttırılması için nergis soğanları dağıtıldı. Karaburun Meydanı’nda organize edilen programda açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarım konusunda yapılan çalışmalar ile İzmir’in Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirdi.

İlkay Girgin Erdoğan

TUNÇ SOYER KARABURUN’DA KONUŞTU

Topraklarımızın bereketinin kaybolmadığını ve bu toprakların daha fazlasına muktedir olduğunu kaydeden Başkan Tunç Soyer, toprağın verdiği nimetlerle hiç kimseye muhtaç olunmadan hayatımızı sürdürebileceğimizi, Türkiye’nin ekonomisinin geçmişte böyle olduğunu ve geçmişte kendi ürettiğimizle hayatımızı sürdürdüğümüzü ifade etti. Tüm dünyaya arpayı ve buğdayı bizim sattığımızı ve dünyanın tahıl ambarının bu topraklar olduğunu kaydeden Başkan Soyer, bu noktaya yanlış tarım politikalarının sonucunda gelindiğini dile getirdi.

KARABURUN NERGİS ÇİÇEĞİ YENİDEN SEMBOL OLACAK

Karaburun’da nergis çiçeğinin yok olma tehlikesine doğru ilerlediğine vurgu yapan Başkan Soyer, buna izin vermemek, nergisi tekrar gün yüzüne çıkartmak, üreticiyle buluşturmak ve aile ekonomisine katkı sunmak mecburiyetinde olduklarını, bu yüzden hazırladıkları fidelerin üreticilere dağıtıldığını dile getirdi. Nergis çiçeğinin yeniden Karaburun’un ve Mordoğan’ın sembolü olacağını kaydeden Başkan Soyer, tüm Türkiye’nin bununla gurur duyacağını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, nergis üretimini desteklemek için Karaburun ilçesine bağlı Ambareski, Saip, Bozköy, Tepeboz, İskele ve diğer mahalleler ile birlikte, Mordoğan Kadın Üretici Kooperatifi’ne bağlı üreticilere de nergis soğanı dağıttı.